Afbeelding
Foto:

FAM, CBR en uitgevers bereiden zich voor op nieuwe praktische toets vrachtauto

Per 1 juli gaat de praktische toets voor de vrachtauto drastisch op de schop. De nieuwe toets gaat langer duren en moet beter aansluiten op de praktijk. Brancheorganisatie FAM organiseerde op vrijdag 18 juni een dag voor haar leden om samen met het CBR en de uitgevers Verjo, SMIT en Vekabest deze nieuwe toets onder het licht te houden. Deze praktische toets is een verplicht onderdeel voor alle kandidaten die beroepschauffeur willen worden. 

Scholing

De dag werd georganiseerd op de locatie van Verboon Wegwijze opleiders in Oosterhout. Maar liefst 32 docenten kwamen op deze dag af en werden hier goed voorbereid op het geven van de nieuwe toets. Ook werden de grootste veranderingen goed doorgenomen. Zo is in de nieuwe toets het gebruik van een elektrische pallettruck verplicht, moeten de beladingen aan de hand van een vrachtbrief worden afgelezen en moet de belading echt worden vastgezet.

CBR en uitgevers

Een speciale delegatie van het CBR is naar deze scholingsdag gekomen om de instructeurs goed voor te bereiden op welke zaken er gecontroleerd gaan worden. Op deze manier hopen de FAM en het CBR beter op elkaar afgestemd te zijn en sancties te voorkomen. Ook de uitgevers gaan een bijdrage leveren aan een betere toetsing door het ontwikkelen van e-learning waarin de kandidaat goed wordt voorbereid op de theoretische kant.

Samenwerken

De FAM is erg blij met de hulp van uitgevers en het CBR. Deze mooie samenwerking laat zien dat het zeker mogelijk is om samen te werken aan gezamenlijke doelen en hoopt ook in de toekomst samen verder op te kunnen trekken.

Roger Keijbeck,
voorzitter FAM

 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding