Afbeelding
Foto: Hans Peijs

Gebruik van de Juridische Adviesdesk

Sinds het beschikbaar stellen van de juridische helpdesk zijn er diverse leden geweest die gebruik hebben gemaakt van deze service. Hiermee is aangetoond dat deze dienst voorziet in de behoefte.

Het soort vragen komt overeen met de inschatting (contractueel- en leerlinggerelateerde vragen). Daarnaast is deze service ook de VRB zelf tot steun geweest.

We zijn ook erg benieuwd of er in de nabije toekomst veel problemen bij leden zullen ontstaan vanwege (nasleep) van de overheidssteunmaatregelen.
Voor de toekomst gaan we samen met DAS meer doen aan activatie. Leden met personeel worden via de mail attent gemaakt op het feit dat zij de adviesdesk nadrukkelijk ook kunnen gebruiken voor HR-gerelateerde vragen.

Geste van de BVMV

Wij ontvingen van de branchevereniging i.o. van uitgeverijen van verkeersleermiddelen, kortweg de BVMV, 6 vragensets voor de Praktische Toets C. Deze sets zijn ontwikkeld door Verjo en Veka Best.
VRB-leden vinden deze sets als downloads op het ledengedeelte van de VRB website.

Richtlijn vakbekwaamheid bestuurders

De gewijzigde Richtlijn vakbekwaamheid bestuurders gaat in op 13 september 2021. De veelgestelde vragen en antwoorden worden ook op de CBR website geplaatst en daar waar nodig aangevuld.