Afbeelding
Foto: Pieter Magielsen

Voorstellen van branche voor hoger slagingspercentage

Het CBR heeft aan de vooravond van hun technische briefing -eind mei- aan de Tweede Kamer een brief ontvangen van BOVAG, FAM, VRB en LBKR met daarin concrete voorstellen om op korte termijn het slagingspercentage op te vijzelen. Tijdens de briefing werd duidelijk dat de draconische maatregelen, zoals het schrappen van tussentijdse toetsen en faalangstexamens, vooralsnog niet aan de orde zijn.

Tijdelijke afschaffing van faalangstexamens en tussentijdse toetsen (TTT) én het opschorten van 2toDrive waren maatregelen die door het CBR werden geopperd om op korte termijn examencapaciteit te creëren als eind mei het slagingspercentage van de praktijkexamens niet boven 54,4 zou liggen. Uit de presentatie aan de vaste Kamercommissie voor Infrastructuur en Waterstaat bleek dat die kritieke grens in april wel gehaald is, hoewel het percentage in mei weer was teruggezakt naar 52,5.

Op pagina 4/5 staan de voorstellen die de branche aan het CBR heeft gedaan.

Aan de slag met de
BOVAG Caravantraining

BOVAG biedt dé oplossing voor consumenten die veilig en met meer vertrouwen met hun caravan op pad willen: de BOVAG Caravantraining. Het resultaat van een unieke samenwerking tussen BOVAG Rijscholen en BOVAG Caravan- en Camperbedrijven. Doet u nog niet mee, meld u dan nu aan!

De Commissie Roemer adviseert om de kwaliteit van de rijschoolbranche op te vijzelen. Innovatie en service zullen steeds meer het verschil maken tussen u en uw concurrentie. Met de BOVAG Caravantraining doet u dat nu al. BOVAG Caravan- en Camperbedrijven promoten de training met onder meer flyers en op de website van BOVAG kunnen consumenten uw rijschool vinden. De training geeft u aan de hand van een kant-en-klare presentatie, die BOVAG voor u heeft klaargezet op het ledenportaal mijn.bovag.nl/caravantraining. Hier treft u ook promotiematerialen aan, zoals YouTube-instructievideo's, websiteteksten, social post en banners. Wilt u de training aan gaan bieden, mail dan naar rijscholen@bovag.nl.