Afbeelding
Foto: Pixabay

Deugdelijk werkende airconditioning verplicht

Vanaf 1 juli 2021 gelden aanvullende voertuigeisen voor Taxi. Vanaf deze datum geldt dat het voertuig voorzien moet zijn van een deugdelijk werkende airconditioning. Deze eis komt bovenop de aanvullende eisen die genoemd staan in het document Voertuigeisen taxi.
Deze voertuigeisen zijn van toepassing op voertuigen die gebruikt worden voor de examens:
TVP: Taxi Vakbekwaamheid Praktijk Volledig
TVPC: Taxi Vakbekwaamheid Praktijk Beperkt
TAP: Taxi Amsterdam Praktijk.

Aankondiging online raadpleging Medische Rijgeschiktheid

We hebben sinds de problemen bij de afdeling medische geschiktheid van het CBR in alle hevigheid neersloegen op de branche, constant de vinger aan de pols gehouden. Gelukkig merken we dat zaken rondom de aanvraag en afhandeling van de gezondheidsverklaring weer normaliseren.

Maar dat laat onverlet dat het hele stelsel tegen het licht moet worden gehouden. Op dit moment worden alle plannen over de aanpak van de Medische Geschiktheid verzameld door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Tijdens twee digitale overleggen is naar de inzichten en meningen gevraagd van mensen uit het werkveld. Hieraan heeft de VRB meegewerkt. Op basis van die bijeenkomsten zijn er oplossingsrichtingen aangescherpt.

Als je voorstellen kenbaar wil maken over het optimalisatietraject stelsel Medische Rijgeschiktheid dan krijg je hiervoor medio juni de gelegenheid. Iedereen wordt uitgenodigd hierover zijn/haar mening te geven. VRB leden worden op het moment dat de online raadpleging beschikbaar is via de nieuwsbrief geïnformeerd.