Drie maanden onderweg

We zitten inmiddels alweer bijna in juni, maar zijn alles bij elkaar pas drie maandjes aan het werk en nog steeds is het niet zoals het voor corona was. Kijkend naar mijn eigen bedrijf hebben we bijna dagelijks nog te maken met kandidaten die afbellen vanwege coronaklachten of in quarantaine zijn of dat ze zich moeten laten testen. Ook mogen we nog steeds geen fysieke theorielessen geven en zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar van de andere kant, er bereiken ons steeds meer positieve geluiden zoals minder besmettingen en het aantal gevaccineerde mensen (wat eindelijk op gang lijkt te komen). Ik heb vandaag mijn 1e vaccinatie gehad, ja zo oud ben ik al. En ik moet zeggen dat ik er blij mee ben. We hebben immers dagelijks veel contact met mensen en dan is het wel zo fijn om er een gehad te hebben.
Maar terugkomend op de positieve geluiden, ik denk dat we allemaal hiernaar snakken en het kan ons allemaal niet snel genoeg gegaan.

Het rapport van Roemer van rijles naar rijonderwijs lijkt goed op de agenda te staan bij de politiek en er is inmiddels een vervolgafspraak gepland voor alle leden in de begeleidingsgroep. De angst dat het in een stoffige bureaula verdwijnt lijkt daarmee ongegrond. Maar we blijven hierop scherp en zullen niet achteroverleunen en het laten wegglippen. Voor onze leden hebben we 27 mei een Webinar gepland staan om alle vragen die na het lezen van dit toch wel stevig rapport ontstaan zijn toe te lichten. Dat hoef ik gelukkig niet alleen te doen, maar er zal ondersteuning komen van Jaap Uijlenbroek van de vaste commissie. Het doet mij deugd dat deze commissie telkens weer tijd vrijmaakt om het rapport toe te lichten.

Voor de C-D-E-opleiders is het alle zeilen bijzetten om de vraag van nascholingen voor de Code 95 bij te kunnen benen. Er is nog steeds geen verlenging verleend door de EU aan degenen van wie de code 95 verloopt na 01-07-2021. En aangezien bij de meeste chauffeurs hun code 95 verloopt begin september 2021 moeten zij nog aan hun verplichtingen voldoen.

Ook krijgen zij te maken met de veranderingen in de opleidingen voor toekomstige chauffeurs, omdat per 1 juli de praktische toets zal worden aangepast. Inmiddels hebben alle gegadigden een online-bijeenkomst kunnen volgen die door het CBR was georganiseerd. Het is al een tijd bekend dat dit eraan zat te komen, maar het vergt een stevige voorbereiding in deze toch al erg hectische tijd.

In deze column wil ik ook mijn dank uitspreken aan mijn medebestuursleden. Sinds de uitbraak van corona hebben zij met z’n allen vele uurtjes van hun vrije tijd besteed aan de VRB om alles op rolletjes te laten lopen, de vele vragen te beantwoorden en mij als voorzitter te ondersteunen. Voor velen is dit niet zichtbaar, maar ik kan u verzekeren dat ik zonder hun tomeloze inzet, ik als kapitein op een roerloos schip had rondgedobberd. Ik ben ze daar dan ook zeer erkentelijk voor.

Er komen nog vele nieuwe en gaande uitdagingen voor de boeg, dus we gaan onverminderd door.
Dit schrijvende, besef ik me terdege dat ik zonder de steun van het thuisfront niet zoveel energie in mijn functie als voorzitter zou kunnen stoppen. Zij zorgen ervoor dat onze rijschool en privé alles draaiende blijft als ik weer eens keer in vergadering zit voor de VRB. Ook hen ben ik veel dank verschuldigd.

Blijf gezond en tot de volgende keer

Jos van Zuylen
Voorzitter VRB