Afbeelding
Foto:

Wachttijden en aantallen

De prognoses van het CBR zijn gebaseerd op ervaringscijfers/aannames in combinatie met de aantallen uitgestelde examens.

Dit geldt zowel voor de theorie- als de praktijkexamens. Afhankelijk van de slagingspercentages maakt het CBR een inschatting over de te verwachten doorlooptijden. Waar wij met name benieuwd naar zijn is het verwachtingspatroon dat bij onze leden leeft. Loopt men tegen wachtlijsten aan binnen de eigen rijschool? Melden zich op dit moment meer/minder leerlingen dan normaal gesproken? Zijn er kandidaten eerder begonnen dan ze oorspronkelijk van plan waren? Is men bang geworden van alle negatieve berichten over te zetten stappen, zoals het niet meer op examen kunnen gaan voor de 18e verjaardag.
En tot slot: zijn er kandidaten gestopt met lessen en zo ja was er een trend te zien over de reden waarom men stopte?
Mail uw bevindingen aan info@vrb.nu.

Rijgeschiktheid en autisme

Maandag 26 april werd het rapport 'Rijgeschiktheid en autisme' gepubliceerd. De VRB heeft een bescheiden doch niet onbelangrijke bijdrage geleverd aan de totstandkoming van het advies. Tijdens een hoorzitting op 29 januari jl werd onze inbreng gevraagd. Welke ervaringen wij als instructeurs hadden opgedaan.

We hebben duidelijk aangegeven dat generieke maatregelen nooit passend zijn, wij leveren maatwerk tijdens de rijopleiding en daar hoort het gezondheidstraject natuurlijk ook bij. We hebben weliswaar niets te maken met de persoonlijke omstandigheden van onze kandidaten, maar zijn er toch bij betrokken.
Mocht je twijfelen over het rijgeschikt zijn, ondervang dit dan door een Tussentijdse Toets.
En maak het bespreekbaar met je kandidaat of de ouders.