BOVAG steunt adviezen Commissie Roemer

BOVAG Rijscholen onderstreept de conclusies uit het eindrapport ‘Van rijles naar rijonderwijs’ van de commissie onder leiding van Emile Roemer. De aanbevelingen sluiten aan bij het pleidooi dat BOVAG al jaren houdt voor meer professionalisering in de branche. Het advies om een curriculumcommissie in te stellen die eisen stelt aan opleiding, examinering en aan de rijscholen juicht BOVAG toe.

BOVAG onderschrijft het pakket van 19 samenhangende maatregelen die gericht zijn op kwaliteitsverbetering van de opleiding, het examen, de instructeurs én de rijscholen. Dat moet er tevens voor zorgen dat de waardering voor het vak van rijinstructeur toeneemt en iedereen in de branche een eerlijke boterham kan verdienen. Richting de consument is de afgelopen decennia juist pijnlijk duidelijk geworden dat slechte kwaliteit alleen maar geld kost, als gevolg van onder andere onnodige herexamens en wanbeleid.

Unieke eenheid

De voorgestelde fundamentele systeemverandering moet bij álle aanbieders resulteren in een eerlijke en transparante rijopleiding en verhoging van de verkeersveiligheid resulteert in een forse besparing op maatschappelijke kosten. BOVAG is tevens voorvechter van het plan om een klachtenregeling en een garantiefonds te verplichten ter bescherming van de consument. De aanbevelingen van de commissie Roemer klinken algemeen voorzitter Han ten Broeke van BOVAG als muziek in de oren: “Ik roep onze leden en alle instituten en andere organisaties in de rijscholenbranche op om de unieke eenheid die we nu hebben gesmeed bij elkaar te houden om dit mooie plan gezamenlijk ten uitvoer te brengen.”

Arno Smits nieuwe voorzitter en Hannie Tak nieuwe branchemanager

De leden van BOVAG Rijscholen hebben Arno Smits uit Oss gekozen als nieuwe voorzitter. Hij volgt Frank Hoornenborg op, die na twee termijnen de voorzittershamer doorgeeft. Hannie Tak is gepresenteerd als nieuwe branchemanager van BOVAG Rijscholen.

Smits (55) is eigenaar van Smits Opleidingen in Oss. Tot 2018 was Arno bestuurslid bij BOVAG Rijscholen en de afgelopen tijd maakte hij deel uit van de klankbordgroep die de vernieuwing van de afdeling begeleidt. Daarnaast was Smits voorzitter van Stichting Treinongeval Oss die in het leven werd geroepen na het tragische ongeval met de stint en is hij voorzitter van het Innovatiecentrum Verkeer en Logistiek (ICVL), waarin ondernemers, overheid en onderwijsinstellingen samenwerken op het gebied van onder andere verkeersveiligheid en infrastructurele innovaties.
Hannie Tak (60) volgt als branchemanager Jurriën Kamst op, die de functie afgelopen jaar ad interim bekleedde. Zij is al sinds 2006 in dienst bij BOVAG als projectleider en onlangs nog als branchemanager van de afdeling Revisiebedrijven.