Petitie

Op de website Petities.nl kan een petitie worden ondertekend die is opgesteld door De rijinstructeur, wie dat dan ook moge zijn, want het is een bonte verzameling van rijinstructeurs, rijschoolhouders, CBR-kandidaten, bezorgde ouders, toekomstige bestuurders en anderen.

Dit wordt in de petitie geconstateerd en gevraagd:

"Wij constateren dat de onlangs gedane uitspraken in de media van de directeur van het CBR, de heer Pechtold, buitengewoon onacceptabel zijn. De maatregelen die worden overwogen om de ruim 600.000 uitgestelde tussentijdse toetsen, examens, faalangstexamens etc. voor het B-rijbewijs in te willen halen, zijn absoluut niet in het belang van de CBR-kandidaat.

Wij verzoeken de algemeen directeur van het CBR, de heer Pechtold orde op zaken te stellen voor de interne problematiek (onder andere capaciteitstekort van examinatoren) bij het CBR. Deze interne problematiek dus absoluut NIET over de rug van de CBR-kandidaat op te willen lossen. Wij verzoeken u géén producten tijdelijk te schrappen. Evenals het verhogen van de minimale leeftijd naar 18 jaar alvorens men rijles kan volgen. Tot slot verzoeken wij u, rijinstructeurs als volwaardige partners te gaan zien. Zij doen samen met de beginnende bestuurder hun uiterste best, om examenwaardig op een examen te verschijnen.”