Lentekriebels

Even mochten we nog aan een stukje echte winter proeven, maar dat was kort maar krachtig. Veel mensen hebben hun schaatsen of slee maar weer eens gezocht op zolder om eens lekker van het winterweer te genieten. Voor degenen die zonder winterbanden op pad gingen was het wellicht een uitdaging, maar hoelang is het wel niet geleden dat we die echt nodig hadden. De discussie van het rijden met of zonder winterbanden was nu snel in het voordeel van mensen die vinden dat eenieder hierop moet rijden in de winter. Maar de sneeuw verdween letterlijk in de zon: wat een verschil in temperaturen, niet normaal.
Nu ben ik persoonlijk veel meer van het zomerweer dan van het winterweer. Dat zal dan ook wel de reden zijn dat ik maar een keer in mijn hele leven op wintersport ben geweest, maar dat terzijde.

Dus wat mij betreft laat die lente en zomer maar komen, ik heb er zin in. Alles wordt weer groen, vogels gaan weer fluiten, de 1e rokjesdag is een feit en de dagen worden aanzienlijk langer. Ander goed nieuws is dat we weer rijlessen mogen gaan geven, ook daar word ik vrolijk van. Ik ben duidelijk iemand die druk nodig heeft om optimaal te presteren en ben dan dus domweg gewoon een stuk effectiever. Daarnaast vind ik mijn werk leuk, dus mijn handen jeuken om onze leerlingen weer van dienst te mogen zijn. En ik hou ervan om mijn eigen broek op te kunnen houden zonder steun van wie dan ook.

Even iets anders, wij zijn als VRB uitgenodigd bij een project Elektrisch lessen, een initiatief van het Gelders Energie Akkoord en de provincie Gelderland, om mee te denken over het stimuleren van het lessen in een elektrische auto. Ik heb hier vrijdag 26 februari jl. de 1e (online)bijeenkomst van bijgewoond en ik ben enthousiast en benieuwd hoe dit project gaat lopen. Het idee is dat het uiteindelijk landelijk moet uitrollen. En hoe we het wenden of keren, de toekomst zal er anders uit gaan zien. In 2020 was 20% van alle verkochte nieuwe auto’s volledig elektrisch. Nederland heeft zelfs afgesproken om vanaf 2030 alleen nog emissievrije auto’s te gaan verkopen.

En ik hoor jullie denken: leuk, maar we hebben de automaatcode 78 toch nog steeds en dit is niets voor mij als eenmanszaak. Wat zou het mooi zijn als, mede dankzij dit soort initiatieven, men in Den Haag nu eens eerder gaat nadenken of automaatcode 78 nog wel van deze tijd is. Of dat men als kleine rijschool bijvoorbeeld de mogelijkheid krijgt om een dergelijke elektrische auto een aantal uren of dagen door een uitleenconstructie te kunnen inzetten als lesauto; hierdoor hoeft men niet zelf er direct één aan te schaffen. Dit zijn namelijk allemaal zaken waarover de provincie Gelderland het voortouw wil nemen en nog veel meer, maar daar kom ik later zeker nog op terug. Ook moeten we ons gaan realiseren dat jongeren anders over mobiliteit denken dan pak hem beet 25 jaar geleden. Daarom vinden wij het belangrijk om bij dit soort ontwikkelingen aanwezig te zijn.
Nog zo'n verandering vind ik Talking Traffic, ook iets waar ik weinig van afwist, tot ik hierin een bijscholing gevolgd heb. Dit is weer een bewijs dat er mooie ontwikkelingen gaande zijn in ons vakgebied. En dat een leven lang leren zeker ook voor ons van toepassing is.

Bewust heb ik in deze column Covid-19 gemeden. Ik ben van mening dat daar al zo veel over is geschreven dat ik hier niets meer aan toe te voegen heb. Geniet van het opkomende voorjaar, verzuip niet in je werk, en wees lief voor elkaar.

Jos van Zuylen,
voorzitter VRB