Terugblik op ALV

Digitaal vergaderen vergt nog al wat van iedereen. Met meer dan 120 aanmeldingen alles op de rit krijgen: ga er maar aanstaan.

De vaste agenda-items waren in een tijdsbestek van 40 minuten allemaal doorlopen zonder afbreuk te doen aan de inhoud. Aangemelde leden hadden alle stukken in hun mailbox ontvangen en konden omdat men nu toch helaas - door het beroepsverbod - ruim in de tijd zat, goed lezen waar wij het afgelopen jaar mee bezig zijn geweest. Maar ook waar, in de wetenschap dat het professionaliseringsverhaal nog steeds actueel is, aan doorgewerkt wordt.

Om dit duidelijk te maken hadden wij Emile Roemer en Jaap Uijlenbroek uitgenodigd om uit te leggen wat op dit moment binnen de adviescommissie professionalisering rijscholenbranche de denkrichtingen zijn.
Door Emile Roemer werd duidelijk gemaakt dat hij het feit dat rijschoolhouders en rijinstructeurs alleen maar kunnen overleven als ondernemer door absurd veel uren te maken, niet acceptabel vindt. Hij vindt dat rijinstructeurs vakmensen zijn die een navenante beloning moeten krijgen. Niet alleen in waardering, maar zeker ook financieel.
Tegelijk legde Jaap Uijlenbroek, met zijn achtergrond bij de Belastingdienst, duidelijk uit dat het verlagen van het BTW-tarief niet mogelijk is: het geven van B-A-AM-rijonderricht is geen beroepsonderwijs en daarover heeft men in EU-verband bepaald dat dit BTW-plichtig is. Tegelijk stipte hij ook aan dat een vaste uurprijs opleggen niet mogelijk, zelfs verboden, is. Sterker nog: het praten over prijsafspraken is al verboden.

Bestuurswisseling

Niet onvermeld laten wij dat er een bestuurswisseling heeft plaatsgevonden. Hugo Mentink van rijschool de Toekomst is met algemene stemmen gekozen tot aspirant-bestuurslid. Maar helaas hebben we afscheid genomen van Lisette van Zadelhoff die het afgelopen jaar met veel energie en op haar geheel eigen wijze invulling heeft gegeven aan haar bestuurstaken. De meer dan 24 nieuwsbrieven, kleine berichtjes voor de leden, zorgen dat de door Jos geschreven columns en andere kleine stukjes voor Rijinstructie op tijd en correct werden aangeleverd; zij heeft met verve nog heel veel meer werkzaamheden verricht.
Dank je wel Lisette, het gaat je samen met Bram en jullie zoontje Mels goed. Uit het oog is nooit uit het hart, en je telefoonnummer staat nog steeds in onze telefoon.