Landelijke dekking is een must

Binnen de transportsector neemt de schaalvergroting toe en dat betekent dat ook van de opleiders wordt verwacht dat zij een landelijk netwerk hebben, zodat er opdrachten kunnen worden gesloten met ondernemers en organisaties die in heel Nederland werken. Inmiddels zijn er twee samenwerkingsverbanden.

De SBVO, waar Nelen Verkeersschool deel van uitmaakt, afficheert zich als een opleider op het gebied van transport en logistiek en verzorgt de complete rijopleidingen voor C1, C, CE, D en DE met daarnaast de gehele theorieopleiding. Ook nascholing en bijscholing behoren tot het pakket. "Door de samenwerking, het delen van informatie en ervaringen met gespecialiseerde opleiders verspreid over het hele land, is de kwaliteit van onze opleidingen zeer hoog. Landelijke dekking is gegarandeerd en men kan opleidingen doen in alle delen van Nederland. Met de samenwerking is een systeem ontwikkeld dat voor zowel de opleider als de klant makkelijk en efficiƫnt werkt. Met dit systeem kan de klant alles zelf bijhouden, invoeren en kunnen planningen op elkaar worden afgestemd", laat de SBVO weten.

De SBVO is de tegenhanger van Transportopleider (TPO), waarin dertien rijscholen samenwerken. Op de site van TPO lezen we dit: "Transportopleider is een vereniging van ervaren opleiders die door een unieke samenwerking een landelijke dekking garanderen. Via het internetportaal Transportopleider.nl kunnen transportondernemingen en logistieke bedrijven opleidingen inkopen, ongeacht de locatie van een vestiging. Bovendien maakt Transportopleider het aanbod van opleidingen voor de transport en logistieke branche in Nederland inzichtelijk en toegankelijk voor de markt."