Wordt 2021 het jaar van de veranderingen?

Vanaf deze plek wens ik jullie alvast een goed maar bovenal gezond 2021

In mijn vorige column schreef ik nog dat we onze handen dicht mochten knijpen met betrekking tot het feit dat we alleen in het begin van het jaar gedwongen stil hebben gestaan. Niet wetende dat we nu allemaal weer gedwongen stilstaan. Wat kan het tij snel keren. En eerlijk gezegd had ik - net als velen om me heen - dit pas heel laat zien aankomen.

Wij als bestuur merken wel dat onze leden er kennelijk beter mee om kunnen gaan en minder vragen hebben dan bij de eerste lockdown. Op zich natuurlijk verklaarbaar, aangezien we helaas al wat ervaring hebben opgedaan. Wellicht komt het ook door het stipje op de horizon en klampen we ons daar aan vast.En wat heeft het voor zin om in zak en as te gaan zitten? Daar is niemand bij gebaat. Dus grijpen we de gelegenheid maar aan om alvast de zaken op orde te brengen voor het nieuwe jaar.

Wat ik dan mooi vind om te zien is dat vele collega’s er allemaal een eigen invulling aan geven. De een gaat pakketjes bezorgen, de ander maakt van deze periode gebruik om zijn bijscholingen te volgen. Weer een ander gaat zijn site vernieuwen of zijn voertuigpark grondig onder handen nemen. Elk nadeel heeft dan toch weer ook zijn voordeel, zullen we maar zeggen.

Wat 2021 ons gaat brengen is nog koffiedik kijken. Wat nu al wel zeker is, is dat het vaccineren zal starten. Als inwoner van Oss is het mooi om te zien dat een Oss’ bedrijf voor de opslag en distributie zorgt van dit vaccin. Ook zal ik met nieuwe voorzitters te maken krijgen van andere branchepartijen. En ook al zijn we het niet altijd met elkaar eens, ik mag hopen dat de samenwerking op net zo'n professionele en respectvolle manier gebeurt als met de huidige bezetting. Zou het niet mooi zijn als we dat doortrekken in de gehele branche? Ik bedoel hiermee elkaar op een respectvolle en professionele manier benaderen.

Want kom op: op een trommeltje slaan en herrie maken kunnen we allemaal, maar ik zie liever dat er werkelijk iets bijgedragen wordt.

Verder kunnen we er niet omheen: 2021 zal ook het jaar van wellicht een stevige verandering worden in onze branche, aangezien Emile Roemer in het begin van het jaar zijn aanbeveling zal overbrengen naar de minister. Sommige mensen vinden dat er (te)veel moet veranderen, terwijl de meeste van ons het goed doen. Ik heb nieuws: dit is niet alleen aan de rijscholenbranche. Dit is ook met relschoppers die auto’s in de fik steken, mensen die het niet zo nauw nemen met de coronaregels, en ga zo maar verder. En ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik erger me daar verschrikkelijk aan! Net zoals ik mij ook verschrikkelijk erger aan de kleine groep die het verziekt in onze branche. Wat mij betreft wordt 2021 dan ook het jaar van de veranderingen.

Vrijdag 29 januari is ook onze algemene ledenvergadering. Mijn eerste als voorzitter, maar jammer genoeg zal gezien de omstandigheden deze online gehouden worden. Deze vergadering is toegankelijk voor alle VRB-leden. We hebben het genoegen om dhr. Emile Roemer en enkele leden van zijn commissie te mogen verwelkomen. Dit is de gelegenheid om hem al je vragen te stellen en input te geven. Grijp deze kans: het gaat tenslotte om onze mooie branche!

Fingers crossed dat we op 20 januari weer van start mogen. Dan vind ik het in elk geval weer mooi geweest.

Blijf gezond en zorg voor elkaar.

Jos van Zuylen,
voorzitter VRB