Sinds kort is er een nieuw logo in het straatbeeld voor doven en slechthorenden te zien. Wie zo een bordje ziet, houdt er best rekening mee dat die weggebruiker in kwestie niets tot weinig hoort van het verkeer. Oppassen geblazen is een must!

Limited Hearing (Beperkt Horen) is een productlijn waarmee een dove of slechthorende aan andere weggebruikers kan laten zien dat ze (plots)doof of slechthorend zijn. Op alle producten staat het Limited Hearing-symbool: een blauw oor op een gele achtergrond met een rood gestippeld kruis. Dit kruis laat de mate van gehoorverlies open. Het bordje is daardoor zowel geschikt voor slechthorenden als voor (plots)doven.

Voor wie

Dit fietsbordje is voor kinderen, jongeren en volwassenen die hun auditieve beperking zichtbaar willen maken in het verkeer, op de werkvloer of skipiste, tijdens het lopen en/of wandelen, enz. Doel van het bordje is de andere weggebruikers en/of omgeving informeren zodat ze rekening met je kan houden en zo zorgen en bijdragen tot meer veiligheid. Zie je als autobestuurder of motorijder of fietser dit bordje (foto) opduiken in het verkeer, wordt je gevraagd extra op te letten, want het is niet vanzelfsprekend om als slechthorende te fietsen en/of te wandelen in het drukke verkeer. Er in een wijde boog omheen rijden is aangewezen. Is dit niet mogelijk, pas dan je snelheid aan en rij de fietser en of wandelaar voorzichtig voorbij.