Nieuwe wind

Velen met mij zullen wensen dat 2021 zo snel mogelijk aanbreekt, zodat we 2020 achter ons kunnen laten. Een jaar dat wereldwijd gemarkeerd werd door de schadelijke gevolgen van het coronavirus, met niet alleen consequenties voor de volksgezondheid, maar ook grote maatschappelijke en economische impact. Onze rijscholenbranche moest bijna twee maanden helemaal op slot en het water stond en staat sommige collega’s tot aan de lippen. Bij velen was na de lockdown in het voorjaar gelukkig een krachtig herstel te zien, maar intussen gelden er nog steeds allerlei beperkingen en zijn mondkapjes in de lesauto de standaard. Laat 2021 dus maar snel beginnen, mét een vaccin, zodat we in onze branche, in ons land en internationaal weer zo spoedig mogelijk terug kunnen naar normaal en een nieuwe start kunnen maken.

2021 markeert ook een nieuwe start voor BOVAG Rijscholen en het einde van een tijdperk voor mij persoonlijk. Onze vereniging staat aan de vooravond van grote veranderingen die de club toekomstbestendig gaan maken en nog meer dan ooit tevoren de hoge kwaliteit van BOVAG-leden gaan benadrukken en uitventen. Ik zal deze nieuwe ontwikkelingen straks niet meer meemaken als voorzitter, maar als ‘gewoon’ trouw lid van BOVAG. Over een paar maanden heb ik mijn maximale termijnen van respectievelijk 3 en 4 jaren bereikt en is het tijd om een stapje opzij te doen voor een opvolger. In de statuten van BOVAG is bepaald dat bestuurders niet oneindig op dezelfde stoel mogen blijven zitten, zodat periodieke verversing gegarandeerd is. En dat is goed. Het houdt BOVAG scherp, dat houdt het bestuur en de achterban scherp en een nieuwe wind zorgt er ook voor dat er nieuwe inzichten zullen komen die aansluiten op de huidige ontwikkelingen. En de nieuwe wind gaat voor de BOVAG-leden in 2021 dus niet alleen via de voorzittershamer waaien, maar zal door de nieuwe aanpak en propositie overal in de vereniging voelbaar zijn. Diverse werkgroepen, bestaande uit zeer betrokken leden, zijn daar onder leiding van onze branchemanager nu erg druk mee bezig. Ik heb er alle vertrouwen in dat juist de leden in staat zijn om BOVAG opnieuw uit te vinden. Doe er straks uw voordeel mee en laat uw stem zeker horen, ook bij de aanstaande voorzittersverkiezing!
Ondanks alle beperkende maatregelen wens ik u en uw dierbaren een fijne kerst en een mooie jaarwisseling toe. Maar blijf vooral gezond!

Frank Hoornenborg,
voorzitter BOVAG Rijscholen