FAM-leden komen fysiek bij elkaar om verkiezingssoap te slechten

Brancheorganisatie FAM laat haar leden niet meer online stemmen over wie de nieuwe voorzitter moet worden, maar kiest ervoor om fysiek bij elkaar te komen. Dit gebeurt in principe op 12 januari, waarbij de leden kunnen kiezen uit nieuwe verkiezingen of, om de lucht te klaren, een interim-voorzitter voor een bepaalde periode.

De FAM worstelt nog steeds met de naweeën van het verkiezingsdebacle eind oktober. Tijdens een onlineverkiezing werd Martin Kesselring, oud-werknemer van het CBR, bestempeld als opvolger van Ruud Rutten, maar eigenlijk meteen al werd er getwijfeld aan de uitslag. Roger Keijbeck, de andere kandidaat, vocht de uitslag aan en de verkiezing bleek inderdaad niet goed gegaan. Vote Company, het bedrijf dat in de arm was genomen om de verkiezing in goede banen te leiden, trok hiervoor het boetekleed aan, maar het leed was geschied en is nog steeds voelbaar binnen de branchevereniging.

Inmiddels is Ruud Rutten, die de FAM zeven jaar heeft geleid, opgestapt als voorzitter. Jean-Paul Lam is nu waarnemend voorzitter, maar is geen kandidaat om voorzitter te worden. Kesselring en Keijbeck dingen nog wel allebei naar de voorzittershamer.
Het bestuur heeft de afgelopen weken gezocht naar de beste oplossing en heeft de leden laten weten dat er op 12 januari een vergadering komt waarbij iedereen fysiek aanwezig kan zijn, uiteraard met inachtneming van de dan geldende coronaregels. Dan zal in principe duidelijk worden wat er verder gaat gebeuren.