Aandacht voor meldplicht wildaanrijding

BOVAG steunt de oproep van de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging (KNJ) om vaker aandacht te besteden aan de wettelijke plicht om een aanrijding met wild direct te melden bij de politie. De KNJ constateert dat veel automobilisten niet weten dat ze strafbaar zijn als ze dit nalaten.

Het aantal aanrijdingen met dieren in Nederland is volgens de KNJ gestegen van bijna 6.000 in 2014 naar ongeveer 10.000 in 2019.
BOVAG roept rijschoolhouders op om tijdens de rijopleiding aandacht te besteden aan de meldplicht. De automobilist dient een aanrijding met een wild dier bij de politie te melden via 0900 – 8844, ook als het dier doorloopt.

George de Booij financieel directeur BOVAG

Met George de Booij heeft BOVAG sinds 1 november een door de wol geverfde nieuwe financieel directeur. Daarmee is het driekoppige directieteam van BOVAG weer compleet. Dat bestaat verder uit algemeen directeur Peter Niesink en directeur Strategie en Innovatie Hans Bresser.

De Booij heeft diverse rollen vervuld bij grote ondernemingen als ABN Amro en NS. Daarnaast was hij bestuurder bij het Spoorwegpensioenfonds. Hij treedt tevens toe tot het verenigingsbestuur van BOVAG, waar ook Peter Niesink deel van uitmaakt.

BOVAG Rijscholen 2.0

BOVAG Rijscholen zit niet stil, vindt zichzelf opnieuw uit en is daarvoor samen met leden aan de slag. Eind september werd de koers tijdens een webinar al uit de doeken gedaan en intussen hebben er al een aantal vervolgsessies plaatsgevonden.

Op het ledenportaal mijn.bovag.nl kunt u het webinar van branchemanager Jurriën Kamst en bestuurslid Arno Smits terugkijken. Bij Verkeersschool De Weerd in Apeldoorn vond in oktober een sessie met leden plaats die dieper inging op het onderwerp 'Veilig onveilige situaties ervaren', anderhalve week later gevolgd door een overleg over ‘Omruilgarantie instructeur' bij Verkeersschool Het Vertrouwen in Erp. Meer informatie over de plannen kunt u verkrijgen bij Jurriën Kamst via e-mail: jurrienkamst@bovag.nl.