Afbeelding
Foto:

Een op drie vrouwen heeft last van parkeerschaamte

Maar liefst een kwart van de Nederlanders schaamt zich voor zijn parkeerkunsten. Dit blijkt uit onderzoek van RDWdata onder 1.073 automobilisten. Vooral vrouwen hebben er last van.

Een derde van alle ondervraagden vermijdt zelfs uitdagende parkeerplaatsen als er iemand naast hen in de auto zit. Gelukkig biedt Mitsubishi Motors verschillende hulpmiddelen die met je meekijken om in- en uitparkeren gemakkelijker en veiliger te maken.

Rondjes rijden

Je kent het wel: eindeloos rondjes rijden op zoek naar een parkeerplaats. Na het zoveelste rondje kom je een plekje tegen dat wat lastiger is dan gehoopt. “Deze kan wel, toch?”, zegt je bijrijder. Wat doe je dan?
Volgens het onderzoek van RDWdata zijn minder mensen zeker van hun eigen parkeerkunsten dan je wellicht zou denken. Van alle vrouwelijke bestuurders zegt 37% zich weleens te schamen tegenover een bijrijder. Bij de mannen is dat 12%.

Lastige parkeerplekken mijden

Meer dan de helft van de vrouwelijke automobilisten vermijdt zelfs lastige parkeerplekken als iemand in de auto meerijdt en gaat liever een blokje om, op zoek naar een beter plekje. Bij de mannen durft 20% geen poging te wagen als de parkeerplaats op het eerste gezicht te krap lijkt.

In sommige gevallen biedt een bijrijder echter ook uitkomst. Zo geeft 25% van de vrouwelijke chauffeurs het stuur weleens uit handen om de bijrijder te laten parkeren. Bij de mannen zegt 5% dit weleens te doen bij een lastige parkeerplek.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding