'Een crisis als deze heb ik nog nooit meegemaakt'

De oliecrisis in de jaren zeventig, een financiële crisis in de jaren tachtig en de bankencrisis in 2008 die een algehele crisis werd: ik heb ze als rijschoolhouder allemaal meegemaakt. Ik dacht daardoor wel zo’n beetje alles te hebben meegemaakt op dit gebied, maar geloof me: al deze crises verbleken bij de coronacrisis van dit moment.

Allereerst is dit een unieke crisis vanwege alle hygiënemaatregelen. Eerlijk gezegd heb ik mijn twijfels over het nut van het schoonmaken van het interieur en het stuur van de lesauto, maar we gaan er natuurlijk in mee. Als franchisegever werk ik met zelfstandige franchisenemers en zij zijn vrij om te doen en te laten wat ze willen, maar ik adviseer ze minimaal alle hygiëneprotocollen in acht te nemen. Intussen kijk ik met argusogen naar de ontwikkeling van het virus. Ik heb als ondernemer niet snel vrees voor bepaalde ontwikkelingen, maar ik weet wel dat bij een nieuwe nationale lockdown alles en iedereen onderuit gaat. God verhoede dat dit gebeurt.

Ten tweede is deze crisis uniek vanwege de bizarre drukte waarmee ik geloof iedere rijschoolhouder te maken heeft. Ik heb dit nog niet eerder meegemaakt. Een groot probleem hierbij is natuurlijk wel het stuwmeer dat er ontstaat met aanvragen voor het theorie-examen. Doordat er momenteel zo belachelijk veel mensen hun rijbewijs willen halen – ik denk dat dit te maken heeft met het feit dat veel mensen omdat hun vakantie niet is doorgegaan geld overhebben, maar mijn mening voor een betere – én omdat het CBR de capaciteit heeft gehalveerd, moet je momenteel wel heel lang wachten tot je ‘op’ mag. Slaag je dan niet, dan ben je zomaar weer een paar maanden verder en dat raakt je uiteindelijk bij de praktijklessen.

Met een gemiddelde van veertig lesuren en twee keer zakken, moet een leerling met een beetje pech weken wachten totdat hij eindelijk weer aan de beurt is. Dat gaat zich geheid tegen ons keren, daar kun je op wachten. Door deze situatie moet je zowat je rijschool opnieuw organiseren. Ik troost me dan maar met de gedachte dat goede ondernemers dat wel lukt. Want, tot slot, dat is ook nog een dingetje: deze gekte werkt de rijschoolhouders die het allemaal niet zo nauw nemen met de mores in de hand. ‘Never waste a good crisis’, zei Winston Churchill ooit en ik hoop oprecht dat de branche in staat is deze crisis te benutten om vooruit te kijken.