Vooraankondiging ALV

We attenderen onze leden op de datum van de algemene ledenvergadering die zoals gebruikelijk plaatsvindt op de laatste vrijdag van januari 2021. Tijdens deze vergadering zullen ook bestuursvoorstellen gedaan worden omtrent de versterking van het bestuur. Leden die een bestuursfunctie ambiëren roepen we op om zich te melden bij onze voorzitter (voorzitter@vrb.nu)

We doen een klemmend beroep op alle leden wanneer zaken de revue passeren die jullie goedkeuring niet kunnen wegdragen, om dit te melden bij ons. We doen er alles aan om jullie belangen te behartigen op die plekken waarvan wij denken dat de oplossing gezocht moet worden. We hebben niet voor niets de reputatie opgebouwd dat we altijd op een fatsoenlijke en redelijke manier zaken inbrengen. VRB staat goed bekend bij de stakeholders, we krijgen hiervoor meerdere malen complimenten. Laten we dat vooral zo houden, want met respect en fatsoen bereiken we heel wat meer dan wanneer we als een olifant door de porseleinkast stampen.

We voelen ons niet geroepen om op loze kreten en uitingen op FB en andere media te reageren, we zetten ons in voor leden die zaken bij ons melden en koppelen dat aan deze leden terug. Wanneer het bericht in het belang van alle leden is, nemen we het antwoord op in de nieuwsbrief.

Theorie reserveren

Het CBR heeft op 24 juli toegezegd dat kandidaten die gezakt zijn voor hun theorie-examen eerder een herexamen kunnen boeken. De juiste ingangsdatum wordt nog gecommuniceerd.
Door het aantrekken van 20 nieuwe medewerkers zal de theoriecapaciteit in de maanden september en oktober toenemen tot 148% t.o.v. vorig jaar in dezelfde periode.

Uitgestelde examens vanwege verblijf in oranje of rode gebieden

Meld je als instructeur bij de chef-examinator om een nieuwe datum te plannen voor je kandidaat wanneer die voorafgaand aan zijn examen in een oranje of rode omgeving is geweest. CBR heeft ons verzekerd om zo snel mogelijk na de quarantainetijd een mogelijkheid te creëren, juist om te voorkomen dat er besmettingsgevallen op de CBR-locaties binnenkomen. Kandidaten en rijinstructeurs willen uit vrees dat ze achter in de rij moeten aansluiten om een nieuwe examendatum te kunnen plannen de waarheid geweld aan doen.