Trompetgeschal

Deze column schrijf ik vanaf mijn vakantieadres. Ik ben samen met mijn vrouw voor een weekje neergestreken in de Achterhoek en we zijn Nederland een beetje verder aan het ontdekken. Onze eigen rijschool draait door, daar hebben we geen omkijken naar; deze wordt prima gerund door onze zoon Maik.

Duidelijk wordt dat alle ondernemers in meer of mindere mate maatregelen moeten treffen om zich aan de coronaregels te houden. Als voorbeeld: op de camping waar we nu staan, hangen verschillende briefjes dat deze maatregelen geld kosten, denk aan desinfectie, papierrollen enz., en men vraagt dan ook een vrijwillige bijdrage hiervoor. Ook in de rijschoolbranche hebben we te maken met extra kosten die we moeten maken om het allemaal veilig te houden, en ook dat kost geld. Ik ben van mening dat we deze kosten hoe dan ook moeten doorberekenen in de lesprijs. Anders doe je jezelf tekort. Ik hoor van verschillende mensen dat zij bang zijn om dat te doen, omdat we sterk geneigd zijn om naar de collega/concurrent te kijken. Maar ik denk als je dit gaat doen met vrijwillige bijdragen zoals op de camping, dat je dan bedrogen uitkomt. Als we 2 euro per nacht meer hadden moeten betalen, was dat voor ons in elk geval geen reden geweest om niet te boeken.

Het contact met het CBR is nog steeds intens in deze tijden. We zijn er dan ook trots op dat we als een serieuze partij worden gezien die wel degelijk een eigen mening heeft. Als we aankloppen en de vinger vaak op de zere plek leggen, laten we ons niet met een kluitje in het riet sturen. Maar we dragen wel ideeën aan, waar het CBR wel degelijk iets mee moet en doet, waar uiteindelijk onze leden voordeel van hebben. En ik hoor jullie denk: en de wachttijden bij bijvoorbeeld de theorie dan? Tja, ik moet dan gelijk toegeven dat ook wij geen ijzer met handen kunnen breken. Op de achtergrond zijn we ook hierover in overleg en hebben daar concrete ideeën voor op tafel gelegd; hiermee zal de wachtrij niet snel korter worden, maar alle verbeteringen hierin zijn mooi meegenomen.

In het kader van de lange wachttijden hebben we onlangs de misleiding van een aantal grote turbotheorie-opleiders in de media onder de aandacht gebracht, wat landelijk door de media is opgepakt. Zij pretendeerden wel op korte termijn plek te hebben, wat in het geheel niet waar was. Ook wil ik het CBR danken dat zij deze handschoen hebben opgepakt en ook hun ongenoegen hierover in het openbaar hebben geuit.

Op 18 augustus hebben we als VRB onze eerste twee webinars met leden gehouden om tekst en uitleg te geven over het plan Samen Sterk. Dit is mogelijk gemaakt door Verjo die hiervoor hun platform, ruimte en apparatuur en personeel beschikbaar heeft gesteld, dank hiervoor. Onze ervaring was meer dan prima, de sfeer was ontspannen en de deelnemers hebben ons met zeker goede vragen en suggesties naar de tekentafel gestuurd. Wat ons betreft smaakt het naar meer en we hopen zo vaker onze leden te kunnen informeren en polsen.

Helaas heb ik vernomen dat er weer een rijschool een aantal gedupeerde leerlingen heeft achtergelaten; van dit soort berichten word ik verdrietig en boos tegelijk. Het is wederom een smet op onze branche. Nagenoeg iedereen heeft het beste met de branche voor, terwijl het juist deze verhalen zijn die bij de mensen blijven hangen.

Als laatste wil ik opmerken dat wij als bestuur uw zaken blijven behartigen; in de weg daar naartoe doen we dit niet met veel trompetgeluid, maar we melden pas iets als er echt iets concreet te melden valt. Dit is voor mij de reden waarom ik me zo goed thuisvoel als voorzitter van de VRB.

Jos van Zuylen,
voorzitter VRB