Afbeelding
Foto: Hans Peijs

Missie en visie Samen Sterk:
een gezonde branche


Visie

  1. Missie

  2. Een gezonde branche waar eenieder zijn/haar werk naar behoren kan uitvoeren, die kan instaan dat iedereen die de weg op komt opgeleid is tot een veilige en verantwoorde weggebruiker. Onder het motto: Samen op weg naar ‘nul’ verkeersslachtoffers.

Primair richten wij ons op adequaat toekomstgericht beleid; een duidelijke, praktische strategie. Centraal staat het creëren van een faciliterende cultuur die de branche gaat helpen overeenstemming te verkrijgen op de huidige knelpunten en de uitdagingen waarvoor wij ons gesteld zien.

Bij dit ‘samen optrekken’ hoort ook ‘samen naar buiten treden’, met één geluid en alle neuzen dezelfde kant op! De bepalende factor voor de branche zogezegd, nu en in de (nabije-) toekomst!

Doelstellingen

Er zijn drie doelstellingen benoemt welke alle drie worden uitgewerkt in een bepaalde volgorde. De drie doelstelling zullen effect hebben op de korte of middel-lange termijn.

De drie doelstellingen zijn:

Kwaliteit van de rijinstructeur:
- Opleiding van professionals (instroom, doorstroom en uitstroom);

Kwaliteit van opleiding en examinering:
- Examen gestuurd leren vervangen door een modern L&D model;

Kwaliteit van de branche:
- Innovatief L&D programma en vrijheid van onderwijs/ ondernemerschap onder een minimale kwaliteitsnorm en uniforme “ vlag”

Kadering

….Een gezonde branche creëren waar eenieder zijn/haar werk naar behoren kan uitvoeren, die kan instaan dat iedereen die de weg op komt opgeleid is tot een veilige en verantwoorde weggebruiker.

….Dit document is een vertaling met concrete verbetervoorstellen voor de verkeersopleiders branche….

…De nieuwe visie vanuit het ministerie ‘Strategische Verkeersveiligheidsplan 2030’ en bijbehorende Landelijk Actieplan geldt als leidraad en biedt structuur voor de gekozen opzet. Ondanks de kadering (verbetervoorstellen voor de verkeersopleiders) bijt het andere voorstellen geenszins. Bijvoorbeeld minder afleiding in het verkeer of stimuleren van openbaar vervoer…

…..We richten ons op het B-rijbewijs en kopiëren waar mogelijk naar de overige soorten….Met uitzondering voor de branche-brede verbetervoorstellen zoals keurmerk, Cao etc…

……Op maat aandacht/aanpak voor risico doelgroep bestuurders zoals jongeren en ouderen……

…..De personen en organisaties welke betrokken zijn bij de samenstelling van dit dokument, vindt u in de bijlage…..

….kortom voor u ligt een businesscase met verbetervoorstellen voor het optimaal begeleiden van een weggebruiker die een leven lang mee kan gaan….

Vraagstelling

Kwaliteit van de rijinstructeur:
- Opleiding van professionals (instroom, doorstroom en uitstroom);

Hoe kunnen we een life- long learning programma introduceren voor de instructeur waarin de huidige voor, na en bijscholings elementen verwerkt zijn aangevuld met moderne learning & development KPI’s die op gebied van bijvoorbeeld soft skills, technologische ontwikkelingen en veranderende verkeerssituaties (en veiligheid) een noodzakelijke aanvulling zijn op de huidige programma’s’ ( en uitgangspunten)

Kwaliteit van opleiding en examinering:
- Examen gestuurd leren vervangen door een modern L&D model;

Hoe kunnen we de kwaliteit van het huidige opleidingssysteem verder optimaliseren door een ontwikkelingsgericht systeem van opleiden en examineren in te voeren en het afleveren van een zo veilig mogelijke beginnende bestuurder het (enige) doel is

Kwaliteit van de branche:
- Innovatief L&D programma en vrijheid van onderwijs/ ondernemerschap onder een minimale kwaliteitsnorm en uniforme “ vlag”

Hoe kunnen we consumenten beschermen tegen faillissement van een verkeersschool en duidelijk maken welke minimale kwaliteitsnormen de klanten en stakeholders mogen verwachten?