Scooters, motoren en gebruikte auto’s in trek

De coronacrisis zorgt ervoor dat veel ov-reizigers alternatief vervoer zoeken. Uit de cijfers van BOVAG blijkt dat de verkoop van scooters, elektrische fietsen, motoren en tweedehands personenauto’s, caravans en campers daarvan profiteert.

In de eerste zes maanden van 2020 verkocht de vakhandel 7 procent meer gebruikte scooters en bijna een kwart meer nieuwe scooters dan in het eerste halfjaar van 2019. Na een coronadip in april en mei trekt de afzet van nieuwe motoren ook weer aan tot het niveau van vorig jaar en tegelijkertijd leverden de motorbedrijven 7 procent meer occasions af. In mei werd een recordaantal van 58.000 elektrische fietsen verkocht en ook de verkoop van tweedehandsauto’s vestigde met ruim 120.000 stuks in juni een record. De markt voor gebruikte caravans en campers herstelde in mei en juni ook krachtig en noteert over de eerste helft van het jaar een plus van een paar procenten ten opzichte van een jaar geleden. Datzelfde geldt voor de verkoop van nieuwe en gebruikte aanhangwagens. Ongetwijfeld hebben deze ontwikkelingen ook invloed op de vraag naar rijopleidingen voor auto (B en BE), brom- en snorfietsen en motoren, en voor bijvoorbeeld rijvaardigheidstrainingen met campers en caravans.

Grote BOVAG-reclamecampagne in de zomer

De BOVAG-publiekscampagne ‘Wat kan er wel? Kijk op BOVAG.nl’ is gestart op 1 juli. Deze is bedoeld om de business van BOVAG-leden (verder) aan te jagen. Dat doen we door consumenten te laten zien dat er – ondanks de coronabeperkingen – veilige en inspirerende mogelijkheden zijn om deze zomer in eigen land door te brengen of naar het buitenland op vakantie te gaan.

De grootscheepse campagne is deze hele zomer te zien en te horen via onder meer radiospots op landelijke en regionale radiozenders, billboards langs de belangrijkste snelwegen, abri’s in de grote steden, videocommercials en online-advertenties op social media en YouTube, en op BOVAG.nl. Ook waren er begin juli winacties van BOVAG met huurauto’s, caravans, campers en vouwwagens in samenwerking met radiozender 100% NL en weekblad AutoWeek. De zomercampagne is onderdeel van een al eerder geplande, brede 2020-campagne die deze zomer en in het najaar wordt uitgerold om de naamsbekendheid van BOVAG en het BOVAG-keurmerk verder te versterken. Deze loopt nog het hele jaar door.