Afbeelding
Foto: Hans Peijs

Thuis oefenen met virtual reality

Met alle beperkingen door de coronamaatregelen in het achterhoofd, biedt virtual reality uitkomst om het niveau van leerlingen toch op peil te houden. Met het Thuiszitpakket van DRI-VR kunnen thuis cruciale verkeerssituaties levensecht worden geoefend. Dit pakket is exclusief voor BOVAG-leden beschikbaar.

Vanuit de klankbordgroep Vernieuwing afdeling Rijscholen waren er al plannen om virtual reality toe te voegen aan de rijopleiding. Door de coronacrisis wil BOVAG-leden nu al de speciale kans geven om hiermee aan de slag te gaan. DRI-VR wordt al gebruikt door verschillende BOVAG-rijscholen in de originele vorm, maar zonder de fysieke rijlessen en examens wordt DRI-VR tijdelijk als zogenaamd Thuiszitpakket aangeboden. Leerlingen kunnen drie weken onbeperkt oefenen en hun niveau hoog houden - en verbeteren - terwijl ze thuis zitten.

Levensechte situaties

Verkeersschool De Weerd uit Apeldoorn van directeur Joris van Hintum heeft al ervaring met DRI-VR. Leerlingen ontwikkelen zo een sterk verbeterde gevaarherkenning en verkeersinzicht, aangezien ze met virtual reality bepaalde verkeerssituaties levensecht meemaken die zich normaal gesproken niet snel voordoen in de lesauto. Meer meemaken in minder tijd dus. Joris van Hintum: “Door optimaal gebruik te maken van de huidige technologieën kan een bijdrage geleverd worden aan een verkeersveiliger Nederland. Daarom zijn we gestart met DRI-VR. Dit concept zorgt voor een beter inzicht en draagt daardoor positief bij aan een gedegen rijopleiding.” Wilt u het DRI-VR Thuiszitpakket ook aanbieden aan uw leerlingen? Meld uw rijschool aan via dri-vr.nl/bovag. Het is ook mogelijk om een demopakket aan te vragen om eerst zelf kennis te maken.

Onlinecoronadossier van BOVAG

Alle actuele informatie over de maatregelen rondom het coronavirus en de regelingen van de overheid voor ondernemers vindt u in het speciale dossier op het onlineledenportaal van BOVAG: mijn.bovag.nl/corona.