Minister Van Nieuwenhuizen ontvangt op 24 juni het einddocument van SAMEN STERK.
Minister Van Nieuwenhuizen ontvangt op 24 juni het einddocument van SAMEN STERK. Foto: Hans Peijs

Einddocument SAMEN STERK op 24 juni overhandigd aan minister

Corona of niet, de werkgroepen binnen SAMEN STERK hebben stug doorgewerkt aan hun einddocument. Dat wordt 24 juni met een bijeenkomst in Den Haag luister bijgezet. Daar krijgt minister Van Nieuwenhuizen het einddocument overhandigd. Van initiatiefnemer Ruud Rutten kregen wij onderstaande brief die we, omdat dit zo belangrijk is voor de branche, integraal overnemen.

Beste branchegenoten,

Eindelijk is het dan zover. Ondanks het coronavirus hebben alle partners die verbonden zijn aan de professionalisering van de rijschoolbranche keihard doorgewerkt aan het einddocument van SAMEN STERK.

Drie werkgroepen hebben hun uiterste best gedaan om te kijken hoe
A. de instroom en opleiding van de rijinstructeur eruit moet gaan zien;
B. hoe moeten het rijbewijstraject van de rijschoolleerling en zijn/haar examen er in de toekomst uitzien;
C. hoe kunnen wij de branche zodanig op de kaart zetten dat ons vak en de rijinstructeur gewaardeerd worden naar prestatie en inzet.

Het einddocument moet leiden tot een belangrijke stap in professionalisering, maar ook het imago en het vak van rijinstructeur moeten beter voor al diegenen die zich met hart en ziel inzetten voor onze branche en de verkeersveiligheid van met name jonge automobilisten.

Graag hadden wij heel veel opleiders uit het land uitgenodigd om samen met ons het einddocument aan te bieden aan onze minister mevrouw Cora van Nieuwenhuizen. Maar het coronavirus gooit hier roet in het eten. We kunnen nu met maximaal 3 personen lijfelijk aanwezig zijn bij onze minister op haar departement. De overige SAMEN STERK-partners zullen gezamenlijk op een groot scherm deze meeting volgen.

Om niemand buiten te sluiten, zorgen wij voor een verbinding, zodat iedere geïnteresseerde van huis uit het evenement van A tot Z kan volgen.

Het programma is vooralsnog als volgt:

Om alles volledig transparant te laten verlopen, hebben wij de Stichting SAMEN STERK opgericht en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Ook zijn er door de notaris statuten gemaakt en gedeponeerd.

Om alle kosten die wij gemaakt hebben te kunnen dekken om dit project zo goed mogelijk te laten slagen, hebben wij een bankrekening geopend. Een aantal organisaties, maar ook rijschoolhouders die het project een warm hart toedragen, hebben reeds een bedrag gedoneerd.

Wij hopen dat u als opleider en steunbetuiger ons ook wil steunen en een kleine bijdrage wil doen. Overigens wordt een bedrag (na betaling van de kosten) uit naam van onze branche overhandigd aan de Stichting Verkeersslachtoffers Nederland, die jaarlijks een dag organiseren voor nabestaanden van verkeersslachtoffers.

Voor de mensen die ons live willen volgen op 24 juni zal een streaming opgezet worden. Hou onze website (https://alliantiesamensterk.nl/), de social mediakanalen en Rij-instructie in de gaten voor gedetailleerde informatie.

Hopelijk zullen op 24 juni heel veel opleiders en branchegerelateerde personen meekijken en ons steunen.

Voor vragen of u steun kunt u terecht bij

Stichting SAMEN STERK RIJSCHOOLBRANCHE

ruud@ruudrutten.nl
NL98 RABO 0329 8561 03
Stichting Samen Sterk Rijschoolbranche

Met vriendelijke groet,
Ruud Rutten