Hulp van Bovemij voor BOVAG-leden

BOVAG-dochtermaatschappij Bovemij helpt klanten die acute liquiditeitsproblemen ervaren door de coronacrisis en bied tevens gratis juridische bijstand. Op de verzekeringspremies kan uitstel van betaling worden verleend.

Bovemij begrijpt dat het voor veel bedrijven moeilijk is om het mogelijke omzetverlies - en de impact daarvan op de liquiditeitspositie - op dit moment al in te schatten. Wanneer er sprake is van aantoonbare acute liquiditeitsproblemen, biedt Bovemij de mogelijkheid zakelijke verzekeringspremies pas later te betalen. Daarnaast heeft Bovemij extra capaciteit ingezet om de zakelijke klanten van het financieringsbedrijf maximaal te ondersteunen bij het gebruikmaken van de steunmaatregelen van de overheid. Bovendien zullen er veel juridische vragen zijn die te maken hebben met de gevolgen van de coronacrisis, zoals hoe om te gaan met een noodloket, de werktijdverkorting of met klanten die niet kunnen betalen. De juridische experts van Bovemij helpen daar gratis bij.

Han ten Broeke nieuwe voorzitter BOVAG

De 51-jarige Han ten Broeke is door de ledenraad van BOVAG op 24 maart 2020 unaniem benoemd tot algemeen voorzitter van BOVAG voor een periode van vier jaar. Ten Broeke werd voorgedragen door een selectiecommissie bestaande uit vertegenwoordigers van de ledenraad en verenigingsbestuur.

Twaalf jaar lang was Han ten Broeke lid van de Tweede Kamer namens de VVD en in 2018 startte hij in de directie van het Haagse Centrum voor Strategische Studies. Hij is een veelgevraagd commentator inzake buitenlandbeleid en internationale vraagstukken. Deze werkzaamheden zal Ten Broeke blijven uitvoeren, naast zijn werk voor BOVAG. Qua tijdsbesteding en verenigbaarheid met de werkzaamheden voor BOVAG is dat ook mogelijk.

Actualiteit coronacrisis

Kijk voor de laatste ondernemersinformatie over de coronacrisis regelmatig in het dossier op het BOVAG Ledenportaal: mijn.bovag.nl/corona.