Afbeelding
Foto: Hans Peijs

De VRB zit niet stil

Na een stevige lobby door de VRB in samenwerking met de andere branchevertegenwoordigers zijn wij zeer tevreden dat er per 24 maart een officieel beroepsverbod is opgelegd voor het geven van rijinstructie. Dit betekent dat alle vormen en categorieën van rijonderricht niet zijn toegestaan. Zelfs rijles geven aan eigen kinderen is verboden.

De exacte omschrijving van het ministerie is als volgt: 'Het uitoefenen van alle vormen van contactberoepen wordt verboden, voor zover er geen 1,5 m afstand tot de klant gehouden kan worden. Hierbij kunt u denken aan masseurs, kappers, nagelstylisten, escort-services en rijinstructeurs. Er wordt een uitzondering gemaakt voor de behandeling van (para)medische beroepen, mits daar een individuele medische indicatie voor bestaat en de beoefenaar alle hygiënevereisten kan naleven.”

Ook nu dit beroepsverbod officieel is, zit de VRB niet stil. Wij blijven doorlopend betrokken bij alle lopende zaken, zoals de (financiële) overlevingsmaatregelen vanuit de overheid en het hervatten van de examens bij het CBR. Wij doen ons uiterste best om zo goed mogelijk in contact te staan met onze leden en op al jullie vragen te antwoorden. Soms hebben wij echter nog geen concrete antwoorden, wat niet betekent dat we niet drukdoende zijn om de situatie waar wij nu samen in beland zijn zo goed mogelijk te laten verlopen voor onze branche. Wij doen dit in goede samenwerking met I&W, CBR, IBKI en onze collega-brancheverenigingen.