Ik heb het goede gevoel dat het erop wordt'

“Nou, beste Alexander, dit is echt iets. En ik kom graag langs om dit te bespreken.”


Met deze woorden sloot ik mijn vorige column af. Daarin deed ik het CBR de suggestie aan de hand om het theoriecertificaat gratis weg te geven omdat het met die eendaagse opleiders toch niets wordt. Het niveau van de verkeersregels van leerlingen met een theoriecertificaat is werkelijk om te huilen en zolang het CBR hier geen oplossing voor heeft, is het dweilen met de kraan open.\


Aan het einde deed ik een verzoek aan Alexander Pechtold, de nieuwe directeur van het CBR, om mij te ontvangen om een en ander door te nemen en daar is verassend snel positief op gereageerd: onlangs werd ik door hem ontvangen in Rijswijk.


Natuurlijk klap ik niet uit de school wat er allemaal is besproken en is toegezegd. Maar in het algemeen kan ik wél stellen dat Alexander Pechtold een open oor en oog heeft voor de uitdagingen waar de branche voor staat en dat ook hij een aantal zaken heeft gezien die voor verbetering vatbaar zijn. Hij heeft hart voor de zaak en dat doet mij oprecht deugd.


Overigens kunt u zelf wel zo ongeveer wel nagaan welke onderwerpen ter sprake kwamen. Lees mijn columns erop na en u weet wat mij aan het hart gaat. Het is echt geen geheim dat de beperkte kennis van de verkeersregels van leerlingen die wel degelijk zijn geslaagd voor het theorie-examen als een van de eerste onderwerpen voorbij kwamen. En ook bijvoorbeeld het fenomeen slagingspercentage op de website van het CBR is aangesneden.


Met het open gesprek met de nieuwe directeur, die op mij sympathiek over kwam is, alsook met de voortgang die wordt geboekt binnen het project ‘Samen Sterk’ begint er voor deze branche langzaam maar zeker een mooie toekomst te gloren. Ik heb hier al eerder geschreven dat het met ‘Samen Sterk’ erop of eronder wordt voor deze branche en het begint er echt op te lijken dat het erop wordt. Natuurlijk moet je altijd maar afwachten wat de politiek gaat doen met het document met aanbevelingen dat uit ‘Samen Sterk’ voortkomt, maar vooralsnog staan de seinen op groen. Ik word daar blij van.