Advies over indienen VOG aanvraag.

Op 1 april aanstaande gaat de nieuwe WRM-wijziging in. Vanaf dat moment moet iedereen die een WRM-examen aanvraagt of zijn huidige WRM-pas wil verlengen naast het volgen van 6 dagdelen theorie en één Praktijkbegeleiding met voldoende resultaat, een Verklaring omtrent Gedrag indienen die op de verloopdatum van je certificaat niet ouder mag zijn dan 6 maanden.

Als je pas verloopt op 23 december 2020 mag je een VOG indienen die je gekregen hebt vanaf 23 juni. Maak gebruik van de knop op de website van IBKI dan weet je zeker dat je de juiste VOG aanvraagt, bespaar je je een extra gang naar het gemeente (stad)huis en betaal je enkele Euro’s minder voor de aanvraag.

Kosten

De kosten voor het aanvragen van een VOG ben je altijd verschuldigd ook wanneer je geen VOG krijgt. In beroep gaan tegen de beslissing is wel mogelijk maar hiermee is extra tijd gemoeid. Houdt hiermee rekening want wettelijk is er geen mogelijkheid om uitstel te krijgen: Op de datum dat je WRM-pas verloopt moet de geldige VOG bij IBKI binnen zijn. Anders heb je niet voldaan aan het volledige bijscholingstraject en kom je in het herintrederstraject terecht. In die periode ben je onbevoegd en mag je geen rijonderricht verzorgen.

Verzekering lesauto

In de tweede helft van 2019 meldden meerdere leden en ook niet-leden bij de VRB dat ze een brief hadden ontvangen van hun lesautoverzekeraar uit het niets met ingang van de eerste komende vervaldatum hun dekking ophield te bestaan.

Zonder dat hier op grond van een schadeverleden of betalingsverleden aanleiding toe was hebben verzekeringsmaatschappijen besloten om rijscholen niet meer in hun portefeuille op te nemen. Mensen die al meer dan 25 jaar bij een bepaalde maatschappij verzekerd waren met even zoveel schadevrije jaren werd middels een niet aangetekende brief ervan in kennis gesteld dat ze niet meer welkom waren.

Het waren meerdere grote maatschappijen die hiertoe zijn overgegaan. Dat leidt er toe dat collegae elders hun heil moeten zoeken en meestal kom je, omdat enige haast geboden is niet bij de goedkoopste en beste verzekeraar terecht. Mensen raakten in paniek en paniek is nooit een goede raadgever.
Gelukkig heeft de VRB een samenwerkingspartner waar onze leden een goed en betaalbaar pakket kunnen afsluiten. Aanmelden voor een offerte kan via het gesloten gedeelte van de VRB -website