Jubileum BOVAG 90 jaar

'Dat hebben we toch niet verkeerd gedaan', zou BOVAG-oprichter Gerard Boon wellicht hebben gezegd over het 90-jarig bestaan van deze vereniging. Zo redeneerde nazaat Jan Boon twee generaties later op de nieuwjaarsreceptie waar BOVAG met (oud-)leden, relaties en medewerkers het jubileumjaar aftrapte.

BOVAG was op de nieuwjaarsreceptie vereerd met de komst van vertegenwoordigers van vier bedrijven die al sinds 1930 lid zijn van BOVAG: Jan Boon (Motorhuis/Spui Groep), Simon Luijckx (Nefkens/Emil Frey), Bart Wiegerinck en Deddo en Grietje Wolthof van de gelijknamige autobedrijven. Zelf hebben zij de respectabele leeftijd van 90 nog niet bereikt, maar hun ondernemingen behoren wel vanaf de start tot de BOVAG-familie. Daarom werden zij tijdens de bijeenkomst in de bloemen gezet en ontvingen zij een oorkonde voor hun jubileum.

Franchisedebat

Algemeen directeur Peter Niesink van BOVAG: "BOVAG ondersteunt zijn leden, maar het zijn de leden zelf die zo veel dingen samen oppakken en voor elkaar krijgen." BOVAG helpt leden om actief te blijven met de thema's van vandaag en morgen. "We hebben gelobbyd voor een gezondere verhouding tussen franchisegever en -nemer en dat is gelukt. De nieuwe franchisewet gaat binnenkort naar de Tweede Kamer: een gaaf voorbeeld van wat BOVAG voor elkaar kan krijgen met en voor zijn leden." Om de wet onder de aandacht te brengen, organiseert BOVAG samen met de staatssecretaris van Economische Zaken een Franchisedebat op 12 februari aanstaande.

Festiviteiten in mei

Op 6 mei 1930 om 17.00 uur werd de Bond van Automobielhandelaren en Garagehouders (BOVAG) opgericht en het 90-jarig bestaan zullen we aanstaande mei dan ook groots gaan vieren. Begin maart informeert BOVAG u over wat we precies in petto hebben om het jubileum samen met de leden te vieren. Hou sowieso alvast zaterdag 9 mei vrij in uw agenda!

BOVAG Try the Bike op de MOTORbeurs

Bezoekers van de MOTORbeurs in Utrecht die nog geen A-rijbewijs bezitten, kunnen ook dit jaar weer hun eerste motorrijervaring opdoen tijdens BOVAG Try the Bike. Daarmee worden zo'n 450 consumenten enthousiast gemaakt voor de motorrijopleiding.

Onder begeleiding van professionele instructeurs van BOVAG-rijscholen krijgen de beursbezoekers van donderdag 20 tot en met zondag 23 februari kosteloos hun eerste kennismaking met de motorfiets. Doel van Try the Bike is om zo veel mogelijk mensen een keer de 'kick' van het motorrijden te laten meemaken. De ervaring leert dat de meeste deelnemers enorm enthousiast van de motor stappen en snel beginnen aan het halen van het motorrijbewijs. BOVAG organiseert Try the Bike elk jaar tijdens de MOTORbeurs in Jaarbeurs Utrecht, waar zo'n 90.000 bezoekers worden verwacht.