Het vertrouwen groeit

Buiten het feit dat ikzelf nog nooit een seconde getwijfeld heb of we op de goede weg zijn met onze branche en het project-Samen Sterk, krijg ik steeds meer de indruk dat bij iedereen het vertrouwen langzaam toeneemt. Iedere keer weer als ik onderweg ben of de verslagen lees van de diverse werkgroepen zie ik dat de betrokkenen in hun rol groeien. Meer en meer gaan we recht doen aan de naam Samen Sterk.
Wat me ook opvalt is dat alle kritiek op social media langzaam wegebt. Dit kan maar één ding betekenen: dat ook de branche (de rijinstructeur) langzaam maar zeker meer vertrouwen krijgt in dit project. Geloof me: dit doet niet alleen mij goed, maar iedereen die zich inzet om dit project te laten slagen en onze branche een nieuwe start wil geven. Het zou, bedenk ik me nu, best fijn zijn wanneer al die medestanders dit ook als een soort steunbetuiging via de social media laten blijken.

Vanaf deze week zullen jullie steeds vaker via de vakpers de vorderingen kunnen volgen van dit project. Het begint in deze editie met een interview met Roland van Roermund. Roland is de rots in de branding en de rode draad in Samen Sterk. Hij coördineert, leidt en grijpt in daar waar het nodig mocht zijn. Roland waakt over het product en zorgt constant voor balans. Balans die nodig is met zo veel verschillende partijen en belanghebbenden. Want ik wil het nogmaals uitdrukkelijk benoemen: Samen Sterk is er voor de hele branche. Voor grote en kleine opleiders en voor bij brancheorganisaties aangesloten of niet-aangesloten rijscholen.

Op korte termijn gaat er een website online waar iedereen kan meelezen en alle stappen en vorderingen kan volgen (mogelijk is deze nu al online, maar dat was niet het geval bij het ter perse gaan van dit vakblad). Wij willen namelijk niets onder de radar houden. We delen alles en vervolgens bekijken wij of het mogelijk is om op diverse plaatsen in het land iedere branchegenoot te treffen en bij te praten.

Wat mij ook opvalt is dat de brancheorganisaties steeds meer naar elkaar toe groeien. Heel voorzichtig heb ik al ergens het woord 'fusie' horen vallen. Buiten het feit dat ik een groot voorstander zou zijn van een brancheorganisatie met vertegenwoordigers uit alle bestaande organisaties, lijkt dit me nog wat snel. Maar dat er 'gesnuffeld' wordt naar wat ook hier weer het beste is voor de branche lijkt me duidelijk en logisch. Iedere keer weer, met wie ik ook spreek, kom ik weer tot de conclusie dat we allemaal hetzelfde nastreven. Als de weg daarheen korter is wanneer we dit samen doen, dan moeten we het vooral niet laten.

Ook zijn wij hard aan het werk om het einddocument op een ludieke wijze te presenteren aan onze minister en alle andere verantwoordelijken in Den Haag. Dit moet 'De dag van de rijschoolbranche' worden. De dag waarop wij hopelijk met heel veel collega's laten zien dat wij het waard zijn om gehoord en gesteund te worden. Daar hebben wij jullie allemaal nog heel hard bij nodig. Volg daarom de media en de website.

Ruud Rutten,
voorzitter FAM