Een jaar verder

Wat doe je wanneer de nood aan de man komt en de vereniging plotseling geen voorzitter meer heeft? Dan neem je de handschoen op en in het belang van de VRB oefen je opnieuw het voorzitterschap uit.
Gelukkig is er ook een fijn bestuur om je heen dat van meet af aan de schouders eronder zet, het hele ledenbestand opschoont en als bijkomend voordeel leuke telefonische contacten met een aantal leden heeft.
We hebben van een aantal leden afscheid moeten nemen, waaronder een faillissement dat heel wat stof deed opwaaien en waar wij het als VRB behoorlijk druk mee hebben gehad. Nog altijd verbaas ik me erover dat leerlingen lukraak grote bedragen vooruitbetalen aan iemand die ze totaal niet kennen en dan vervolgens vinden dat de overheid daar iets aan moet doen. Het geeft aan hoe naïef veel mensen zijn, maar ook dat de tijden veranderd zijn. Ouders bemoeien zich niet of nauwelijks meer met de keuzes van hun kinderen, terwijl die gezien hun leeftijd het financiële overzicht meestal nog niet hebben.
De opzeggingen betroffen tevens een aantal bedrijfsbeëindigingen vanwege pensionering: heerlijk dat je daarvan kan en mag gaan genieten.
Maar ook mochten wij weer een aantal nieuwe leden verwelkomen, steeds meer vakgenoten weten ons te vinden en te waarderen, niet in de laatste plaats vanwege ons lage lidmaatschapsgeld, waarbij eveneens de voordelen die onze samenwerkingspartners geven erg aantrekkelijk gevonden worden.
De VRB initieerde op de Nationale Rijschoolbeurs een aantal bijscholingen die zeer goed werden ontvangen, zorgde er mede voor dat de CCV-capaciteit op orde kwam, nam met grote regelmaat deel aan gesprekken met het ministerie van I & W en nam een groot aantal malen deel aan de gesprekken met de Adviesraad WRM. Duidelijk is dat een lange adem hierin nodig is, maar ook dat door diverse moties en amendementen eind 2018 het een en ander helaas weer werd vertraagd. Laten we nu toch echt hopen dat de datum van 1 april 2020 gehaald wordt en dat dit geen grap blijkt te zijn!
Dit voorgaande is maar een greep uit de vele werkzaamheden die het VRB-bestuur verricht, en dit kunnen wij ook alleen maar volbrengen met de steun van onze leden, waarvoor onze dank.
Inmiddels is er opnieuw een jaar verstreken waarin ik voorzitter ben, wie weet leest u volgend jaar om deze tijd een column van mijn opvolger.

Rest mij om iedereen een heel goed, gezond en productief 2020 toe te wensen.

Peter van Neck,
voorzitter a.i. VRB