Bijdrage voor RIS-gecertificeerde instructeurs

Jaarlijks zijn RIS-instructeurs een fee verschuldigd om RIS operationeel te houden. De afboeking van de rekening-courant zal net als in 2019 zo rond eind juni 2020 plaatsvinden.

Het tarief voor 2020 is vastgesteld op 61,25 euro, tegenover 59,00 euro in 2019. Het tarief is terug te vinden op het tarievenoverzicht 2020.
Bij rijscholen die RIS-instructeurs in dienst hebben en bij de RIS-administratie van het CBR hebben aangemeld, wordt de afdracht van deze instructeurs ook eind juni van de rekening-courant afgeboekt. Reden om voor voldoende extra saldo te zorgen, zodat deze mutatie ook kan plaatsvinden.

Als RIS-instructeurs niet meer bij de rijschool in dienst zijn of als de werkgever de afdracht niet meer voor zijn rekening neemt, moet deze werkgever hier zelf actief melding van doen bij de RIS-administratie via RIS@cbr.nl.
RIS-instructeurs die niet als rijschool zijn ingeschreven en ook niet bij een werkgever in dienst zijn, krijgen van het CBR een factuur om de afdracht over te maken. Zorg in ieder geval dat je adresgegevens actueel zijn.
De meestgebruikte productgroepen zijn in het tarievenoverzicht opgenomen. Op de website van het CBR worden in de loop van de volgende week van alle producten de tarieven aangevuld.

Algemene ledenvergadering

Vrijdag 31 januari houdt de VRB van 15.00 tot 18.00 uur (inloop vanaf 14.30 uur) haar jaarlijkse ledenvergadering in Huis het Bosch in Lexmond. Er wacht een uitdagend programma.

De wijzigingen van de WRM zijn nog niet afgerond en het verwachtingspatroon is dat de ingangsdatum van 1 januari 2020 niet gehaald wordt. Vertegenwoordigers van I&W komen toelichten welke gevolgen hieruit voortvloeien en wat het verwachtingspatroon is.
Verder is op het moment dat de ALV plaatsvindt het theorie-examen nieuwe stijl drie maanden in werking. Het CBR verzorgt een presentatie over het hoe en waarom, welke percentages er gerealiseerd zijn en welke verdere ontwikkelingen met betrekking tot de theorie er nog op stapel staan. Als laatste komt een medewerkster van DAS Rechtsbijstand uitleg geven over een mogelijke juridische adviesdesk voor leden van de VRB. Aansluitend besluiten de leden of er behoefte is aan een dergelijke helpdesk.