FAM steunt Hans Peijs met donatie aan Fight Cancer

De FAM heeft namens alle opleiders een donatie gedaan aan Hans Peijs, hoofdredacteur van vakblad Rij-instructie. Peijs nam begin september deel aan een zwemactie om geld op te halen voor kankeronderzoek. De FAM heeft een bedrag van 250 euro gedoneerd en moedigde anderen aan om ook mee in actie te komen.
Hans Peijs zwom voor de inzamelingsactie mee met Swim to Fight Cancer Gooise Meren. Dit is een recreatief zwemevenement in de Vecht in Muiden, waarbij deelnemers en teams zo veel mogelijk donaties ophalen voor Fight Cancer, een stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding.
Hans Peijs laat weten dat hij erg blij is met de steun van de FAM. "Vrijwel iedereen heeft te maken met kanker, hetzij omdat zij of hij het zelf heeft, hetzij omdat het in de familie- of kennissenkring voorkomt. Fight Cancer richt zich erop om van kanker een chronische ziekte te maken waaraan je niet meer hoeft te overlijden. Er is echter nog een lange weg te gaan en daar is veel geld voor nodig. Het feit dat de FAM-opleiders hiermee hun maatschappelijke verantwoording nemen, doet hen deugd", aldus Peijs.