Afbeelding
Foto:

Inkomstenbelasting en zelfstandigenaftrek

De verlaging van de inkomstenbelasting zal versneld worden doorgevoerd. Terwijl er momenteel nog vier schijven voor deze belasting bestaan, zullen dat er in 2020 nog maar twee zijn.

Tot een inkomen van € 68.507,00 geldt een tarief van 37,37% en daarboven geldt in 2020 een tarief van 49,5%. Omdat eveneens de algemene heffingskorting, arbeidskorting en ouderenkorting omhooggaan betekent dat dat de consument meer te besteden heeft.
De zelfstandigenaftrek zou al afgebouwd worden tot het tarief van de eerste schijf in de inkomstenbelasting. Daarbij is nu tevens het besluit genomen om de hoogte van deze aftrek met acht stappen van € 250,00 en één stap van € 280,00 te verlagen naar € 5000,00 in 2028.

Waarom ben ik lid van de VRB – een lid vertelt

"Samenwerking in de rijschoolbranche lijkt een utopie te zijn, maar mede door het ontstaan van de VRB kunnen we toch meepraten over belangrijke zaken die ons allemaal aangaan. Tevens zijn er weleens vragen waar we niet direct een passend antwoord op hebben, maar met de deskundigheid verzameld binnen de VRB is de oplossing vaak snel voorhanden.
Ervaren collega's die veel tijd stoppen in de VRB: bedankt voor jullie activiteiten en onverzettelijkheid op gebieden waar wij niet direct bij kunnen zijn of zicht op hebben."

Autorijschool Olaf van Kalken,
Hellevoetsluis

(Deze bijdrage stond ook in de vorige editie, maar toen is de naam van de rijschoolhouder weggevallen. Onze excuses daarvoor).