Paul Brussaard.
Paul Brussaard. Foto:

Optische & Geluidssignalen: kroon op loopbaan van rijinstructeurs

"Een hele nieuwe loopbaan, zo kun je het wel noemen", zegt Paul Brussaard van BRUSECO over de nieuwe Vakopleiding OGS+ Rijinstructeur met de IBKI Bevoegdheidspas.

Paul vervolgt: "Een rijcoach Optische & Geluidssignalen is de rijinstructeur die zichzelf opnieuw weer uitvindt. En daar helpen wij graag bij. Het lesgeven in voorrangsvoertuigen wordt gezien als de kroon op de werkervaring van de rijinstructeur. Het geeft de rijinstructeur een nieuwe impuls om zijn of haar werk weer uitdagend te vinden. Want het niveau van rijonderricht moet op alle fronten omhoog. Dit bereikt BRUSECO met haar OGS+ vakopleiding. Het doel is daarna aan de slag te gaan binnen de markt van de hulpverleningsdiensten. Zo ontstaat een win-win!", vertelt Paul Brussaard enthousiast.

Afleren

"Om goed les te kunnen geven als OGS+ Rijinstructeur moet de instructeur vaak oude gewoontes afleren. Dat vraagt om zelfkennis en zelfreflectie. Ook werken wij aan de uitbreiding van de communicatieve skills en bieden tools om goed af te stemmen op de kandidaat. Er wordt tijdens het werk gecoacht en niet altijd geïnstrueerd. Dat is voor sommigen uitdagend. Daarnaast creëren wij het beeld van de context waarbinnen de trainingen plaatsvinden. Zo krijgt de instructeur de ruimte en gelegenheid om zichzelf opnieuw uit te vinden."

Ogen twinkelen

"De ervaring leert dat de glans weer terugkomt, de ogen weer twinkelen. Daarmee onderscheidt de rijcoach zich: vakkennis en enthousiasme. Zo breng je niet alleen jezelf naar een hoger niveau, maar neem je ook de kandidaat mee naar een hoger niveau. En dat nieuwe niveau beklijft daadwerkelijk tussen de oren. Natuurlijk zijn er natuurtalenten. Die pakken snel door. En die zetten we dan ook graag in voor opdrachtgevers die dagelijks opleidingsvragen bij ons neerleggen", aldus Paul Brussaard, directeur van BRUSECO. "We hebben één doel: het aantal schadegevallen bij de hulpdiensten terugdringen!"

Bent u geïnteresseerd om de IBKI Bevoegdheidspas OGS+ te behalen, informeer dan bij BRUSECO over de loopbaanmogelijkheden. Www.bruseco.com of 088-2787301.