'Het is niet aan mij om fouten van anderen te herstellen'

Theo Vuijk, eigenaar van rijschool Fly-Over in Den Haag alsook columnist van Rij-instructie, heeft met stijgende verbazing de berichtgeving over Aalbregt gevolgd. Maar niet alleen dat. Aalbregt was gevestigd in Zoetermeer en omdat dat maar een paar kilometer is verwijderd van de hofstad kwamen er ook bij hem verzoeken binnen van gedupeerden die hem vroegen of hij kon helpen. Hij pakt er een mail bij van een vrouw die voor twee mille het schip in is gegaan. Of althans, die voor tweeduizend euro voor haar dochter een pakket had gekocht inclusief examen en inclusief onbeperkt lessen en daarvan zijn 27 lessen van zestig minuten gevolgd. In de mail staat onder andere: "Mijn dochter is helaas gedupeerd door rijschool Aalbregt. Wat kunnen jullie haar aanbieden? Hebben jullie een gereduceerd lesbedrag voor haar?"

Vuijk: "Ik heb die mevrouw keurig geantwoord en haar gevraagd wat ze wil van mij. Ik heb haar gezegd dat ze is opgelicht, dat gaf ze ook ruiterlijk toe, en heb haar verteld dat niet ik maar zij die beslissing heb genomen om bij Aalbregt te gaan lessen. Ze vroeg ook wat ze van mij verwacht? Nou, daar kan ik helder in zijn: wat elke leerling van mij mag verwachten. Een eerste rijles van anderhalf uur waarvan ik een half uur weggeef en waarin we het lestraject aangeven, met vervolgens rijlessen van kwaliteit van bij voorkeur anderhalf uur, tegen een gezonde lesprijs. Kom op zeg, het is toch niet aan mij om de fouten van anderen te herstellen tegen uitgeklede tarieven. Zo werkt dat niet."
Ook Vuijk heeft gezien dat verschillende rijschoolhouders zich hebben aangemeld om te helpen. "Misschien zijn er bij met het hart op de goede plek en die het oprecht zielig vinden, maar het gros van de rijscholen die zich hebben aangemeld bieden ook geen kwaliteit, dat durf ik wel te stellen. Dat is van de regen in de drup."