Nieuwe BOVAG-lesovereenkomsten voor particuliere en zakelijke klanten

De lesovereenkomsten voor BOVAG-rijscholen zijn aangepast, vereenvoudigd en teruggebracht tot één formulier voor alle categorieën. Tevens heeft BOVAG zakelijke lesovereenkomsten opgesteld, speciaal voor rijscholen die business-to-businesstrainingen en -cursussen geven.

De belangrijkste wijziging is dat de verschillende overeenkomsten per categorie zijn teruggebracht tot één formulier. Bij deze lesovereenkomst zitten de particuliere aangepaste BOVAG/SER-lesvoorwaarden die sowieso zijn herschreven in begrijpelijke taal. Leerlingen kunnen nu meer en andere redenen geven om een pakketpraktijkopleiding op te zeggen. Ook staat er expliciet in dat leerlingen niet altijd een ingebrekestelling hoeven te sturen. Er is een artikel opgenomen over koop op afstand en dat is relevant voor ondernemers met een 'webshop', waarin leerlingen online een opleiding kunnen aanvragen en betalen. Tevens is toegevoegd dat een leerling tot twaalf maanden nadat hij heeft geklaagd naar de geschillencommissie toe kan gaan. De particuliere lesvoorwaarden zijn onder de SER-paraplu (Sociaal Economische Raad) tweezijdig afgestemd tussen BOVAG en ANWB. Dat wil zeggen dat ze zowel goed voor u als voor de consument zijn. Let op: u bent als rijschool verplicht om de meest actuele particuliere lesvoorwaarden te gebruiken.

Zakelijke voorwaarden

Steeds meer rijscholen geven trainingen en opleidingen aan zakelijke klanten en daarom heeft BOVAG vanaf nu ook een zakelijke lesovereenkomst beschikbaar. Er is binnen deze overeenkomst ruimte om aan te geven of de opdrachtgever zelf cursist is, of dat de opdrachtgever een werkgever is die zijn werknemer laat lessen. De zakelijke overeenkomst en voorwaarden zijn alleen door BOVAG vastgesteld en gebruik ervan is niet verplicht. De formulieren zijn te downloaden van het ledenportaal mijn.bovag.nl als reguliere pdf en als digitaal invulbare pdf. De nieuwe papieren blokken worden na de zomer beschikbaar gesteld.


Veelgestelde vragen personeel

Hoeveel uren per week mag ik mijn medewerkers en zzp'ers inzetten? Zomaar een van de vele vragen die een werkgever in de rijscholenbranche heeft en waar BOVAG de antwoorden op kan verstrekken. Kijk voor de veelgestelde vragen en de antwoorden op het ledenportaal mijn.bovag.nl of neem contact op met BOVAG Ledenadvies via 030-659 53 00 of ledenadvies@bovag.nl.