Zorg voor vroegtijdige machtiging nieuwe leerlingen

De reserveringstermijnen zijn op dit moment redelijk op orde. Het wordt echter nog spannend in de maanden mei en juni van dit jaar. De pool van examinatoren is met 120 personen toegenomen, hetgeen een extra capaciteit oplevert van 180.000 examens op jaarbasis.

Om een en ander goed te kunnen managen is het strikt noodzakelijk dat rijscholen zo snel mogelijk hun nieuwe leerlingen laten machtigen, zodat men bij het CBR weet op hoeveel examenkandidaten men kan rekenen. We horen nog te vaak dat rijscholen hun kandidaten pas laten machtigen als ze de aanvraag gaan doen.

Ook willen we nogmaals onder de aandacht brengen dat de kandidaat bij het machtigen sinds 1 februari van dit jaar automatisch akkoord gaat met de examenvoorwaarden. Dit betekent dus dat deze kandidaten dus geen uitdraai hoeven te maken van hun oproepbrief, waarin een extra pagina verwerkt was om bij het examen ter plekke te tekenen. De voorloper van het echte papierloze examen. Dit is ook niet altijd bekend bij de examinatoren, maar u kunt hen die informatie gerust geven: zo helpen we elkaar een beetje.

Waarom ben ik lid van de VRB?

Op de vraag van de VRB waarom wij lid zijn van deze club kan ik vrij helder zijn. Wij vinden het ten eerste belangrijk om 'georganiseerd' te zijn waardoor wij, maar zeker ook onze leerlingen, terug kunnen vallen op een brancheorganisatie. Bovendien zijn wij van mening dat dit ook een stukje professionaliteit uitstraalt.

Het gebruik van bepaalde collectiviteitskortingen via de VRB maakt het lidmaatschap ook aantrekkelijk. Zo maken wij gebruik van de verkeersverzekeringen en hebben wij door de samenwerking van VRB en De Eendracht ons AVG-protocol op laten stellen.

Autorijschool Jan van Noort, Ridderkerk