Ik maak me echt zorgen

Van nature ben ik een optimistisch ingesteld persoon. Dat moet ook als ondernemer, anders krijg je geen dingen voor elkaar. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik over de door mij nog steeds geliefde rijscholenbranche steeds somberder word.
Al jaren loop ik actief en passief mee in de branche. en telkens hoop ik dat het beter wordt. Voorzitters van brancheorganisaties doen je dat ook graag geloven, maar ik zie niets dat daarop wijst. Eerder integendeel. Ze hebben goede bedoelingen -waarbij ik wel vaststel dat ik sommige bestuurders wel en anderen niet hoog heb zitten - maar vooruit komen we niet. Eerder integendeel. Ik heb daarvan een aantal voorbeelden.

Ten eerste zijn dat alle reacties van branchegenoten die ik zie op de sociale media. Een vast groepje schreeuwers publiceert de hele dag door meer idiote reacties idiote reactie in plaats van dat ze hun tijd besteden aan lesgeven, zo heb ik wel eens de indruk. Ik heb daar geen tijd voor. Het wordt er allemaal niet beter van. Waarbij het opvalt dat al die mensen weinig tot niets hebben bijgedragen aan de branche, maar dat terzijde.
Ander voorbeeld: het aantal brancheorganisaties. Er zijn inmiddels vier brancheorganisaties met alles bij elkaar rond elfhonderd leden. Het is toch werkelijk ongelooflijk dat een branche als deze zo versnipperd is. En los daarvan is het ook in het nadeel van de branche zelf, want denk maar niet dat iemand in Den Haag deze branche met al die splinterpartijen serieus neemt. Ik denk eerder dat ze iedereen tegen elkaar uitspelen. Laten we nou toch stoppen met al die clubjes en komen tot een brancheorganisatie waar iedereen achter kan staan. Het zal wel weer een utopie zijn, maar op hopen staat geen straf.

Derde voorbeeld zijn de turbo-opleiders. Ik vind het initiatief van het CBR om vanaf 1 augustus paal en perk te stellen aan de aanvraag van theorie-examens prima, maar ik zie aan de andere kant gebeuren dat slimme jongens zonder enig besef van kwaliteit hun verdienmodel met eendaagse opleidingen nu ook gebruiken bij de theorie-opleiding voor motoren en bromfietsen. Dit is zeer kwalijk. Bij de B-opleiding kan ik namelijk ingrijpen wanneer iemand niets van de theorie weet, maar dat gaat bij de motor of bromfiets niet lukken. Bij de motoren valt het dan nog mee omdat de meesten al hun autorijbewijs hebben, maar 16-jarigen die een bromfietsopleiding volgen hebben meestal nul ervaring. Hoezo verkeersveiligheid is belangrijk.
Kortom, ik maak me steeds meer zorgen over de branche en de verkeersveiligheid. U ook? Ik ben benieuwd.