Campertraining uitgebreid met C1

Meer dan 700 leden van de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) hebben sinds de start van de pilot in 2017 een rijvaardigheidstraining gevolgd bij een deelnemende BOVAG-rijschool en de interesse blijft groeien.

De rijvaardigheidstrainingen voorzien duidelijk in een behoefte en de toenemende vraag ernaar vroeg om de volgende stap in efficiëntie en kwaliteit. Daarom is er nu een nieuw draaiboek voor de praktijkoefeningen van de deelnemers, de theorie wordt voortaan online via de NKC verzorgd en er zijn goede afspraken gemaakt om de waarde van het afgegeven certificaat te waarborgen. Mocht u als BOVAG-rijschool ook geïnteresseerd zijn om de NKC-rijvaardigheidstraining aan te bieden, neem dan contact op via evenementen@nkc.nl.

Speciaal aanbod C1-praktijkopleiding

De NKC doet haar leden tevens een speciaal aanbod voor een C1-praktijkopleiding, bestaande uit een rijtest van 60 minuten, 7 rijlessen van 60 minuten, praktijkexamen inclusief voertuiggebruik en een medische keuring. NKC-leden betalen hiervoor 1.075 euro inclusief BTW en BOVAG-rijscholen krijgen de mogelijkheid om dit pakket binnen het NKC-ledenvoordeelprogramma aan te bieden. Geïnteresseerde rijscholen kunnen zich melden via ledenvoordeel@nkc.nl.

Structureel aan tafel bij CBR

Het CBR heeft diverse klankbordgroepen waarin informatie met opleiders wordt uitgewisseld en feedback wordt gegeven. BOVAG vindt het belangrijk dat de examens goed aansluiten op de wettelijke eisen en op de praktijk; daarom is BOVAG vertegenwoordigd in elke klankbordgroep.

De klankbordgroepen komen dit jaar in april en oktober bij elkaar en adviseren richting CBR/CCV en het Branche Voorzitters Overleg (BVO). Alle opleiders krijgen de agenda én de notulen van de voor hen relevante klankbordgroepen. Als u een onderwerp heeft dat u besproken wilt hebben in een klankbordgroep of als u een vraag heeft, kunt u contact opnemen met de betreffende BOVAG-vertegenwoordiger. Voor het onderwerp Nascholing zijn dat Lex Wierks en Jaap Speelziek, voor CDE Praktijk eveneens Lex Wierks en Paul Wemer, voor ADR-VA Gertjan Nederveen, voor Taxi Tijs Soethof en voor Tractor Egbert van Drie en Willem-Jan Frijters.

Werkgroepen en voorzittersoverleg

Naast de klankbordgroepen kent het CBR ook een aantal (tijdelijke) werk- en gebruikersgroepen, met daarin ook vertegenwoordigers namens BOVAG-rijscholen. Voor de werkgroep Ongewenst Gedrag is dat Frank Hoornenborg, Laurens Wisselink is de BOVAG-vertegenwoordiger in de groep Theorie Motor, voor Theorie B is dat Pieter Roordink en in de TOP-Online Gebruikersgroep hebben Frank Hoornenborg en Esmee Don zitting.

Actuele ontwikkelingen en afspraken, bijvoorbeeld uit de klankbordgroepen, worden gedeeld in het Branche Voorzitters Overleg (BVO). Daarin zitten CBR en de brancheorganisaties BOVAG, FAM en VRB met als doel een bijdrage te leveren aan de professionalisering van de branche en de belangen van de achterban goed te behartigen. Het BVO komt zes keer per jaar bij elkaar. Namens BOVAG Rijscholen zitten Frank Hoornenborg (voorzitter), Lex Wierks (vicevoorzitter) en Jos van den Broek (branchemanager) bij het BVO. Mocht u vragen of suggesties hebben om in te brengen bij het BVO, dan kunt u dit laten weten via rijscholen@bovag.nl.