Wie ben ik?

De afgelopen tijd is de VRB bezig geweest met het controleren van de naw-gegevens van onze leden op juistheid, en deze vervolgens te corrigeren en aan te vullen. Dat is een behoorlijke klus. Wij zoeken daarbij soms het hele internet af om gegevens te vinden, maar doen dit vaak ook door telefonisch contact te zoeken.

Daaruit blijkt dat het ons allen momenteel erg goed gaat: veel aanbod van leerlingen, wachtlijsten bij veel collega's, dus een goede zaak.

Maar het kan ook zomaar weer eens omslaan en minder florissant eruit gaan zien. En juist dan is bereikbaarheid van je rijschool zeer belangrijk. Wat ons opviel in die zoektocht is bijvoorbeeld dat de vaste telefoonaansluiting veelal wordt afgeschaft. Niet vreemd nu de mobiele telefoon het meest wordt gebruikt, maar verwijder dan dat vaste nummer van de eigen website en bij de gegevens op Rijscholenzoeker van het CBR. Want de consument vindt het altijd raar als er bij het bellen naar een afgesloten nummer een afsluittoon wordt gehoord.

Maar ook e-mailadressen zijn zo nu en dan onbereikbaar, waardoor keer op keer een mail, zoals die waarin de VRB de nieuwsbrieven verstuurt, als 'onbestelbaar' retour komt. Wij doen dan opnieuw ons uiterste best om het juiste e-mailadres te achterhalen en gelukkig lukt dat meestal.

En bij het lezen van vaak prachtige websites van collega's valt op dat er werkelijk nergens op zo'n site staat met WIE men nu te maken heeft wanneer de naam van de rijschool niet de naam van de eigenaar is, maar iets in de trant van bijvoorbeeld 'De Stoeprand'. Er staat veelal een prachtig verhaal op waarin staat: 'Ik' zorg ervoor dat… en 'Ik' zal er alles aan doen dat… etc. Maar mijn vraag is dan: wie is deze ik? Oftewel: met wie heb ik nu werkelijk te maken?

Misschien is dit geheel aan de aandacht ontschoten, maar wel erg belangrijk om te vertellen op je eigen website hoe je heet als eigenaar van een prachtig bedrijf.

Peter van Neck,
voorzitter VRB