Afbeelding
Foto: Pixabay

Medische keuring niet altijd probleem van CBR

Het CBR wordt regelmatig onder vuur genomen vanwege de lange wachttijden bij vernieuwing voor het rijbewijs wanneer de betreffende aanvrager 'medisch' is.

Ook wanneer men de leeftijd van 75 jaar gaat bereiken dient men gekeurd te worden. Nu ligt het probleem niet altijd bij het CBR alleen, het blijkt tevens dat zelfs voor een eenvoudige keuring bij de huisarts voor iemand die kerngezond is en 75+, de wachttijd voor de betreffende keuring al snel tussen de drie en vier weken ligt voordat de (huis)arts tijd heeft voor deze eenvoudige keuring. De overige gegevens zijn dan al lang bij het CBR geregistreerd, maar het wachten is dan op het keuringsrapport van de (huis)arts. Het CBR is dan in de tussenliggende periode zo netjes om met regelmaat een herinneringsmail te sturen aan de betreffende aanvrager dat de medische gegevens nog niet ingestuurd zijn.

Advies is dus om vooral tijdig een afspraak met de (huis)arts in te plannen wanneer er geen medische problemen zijn, maar wel gekeurd moet worden.


Daarom ben ik als rijschool lid van de VRB en de BOVAG?

Waarom zou je als rijschool VRB-lid worden? Deze vraag kan niet los beantwoord worden zonder het ook over de BOVAG te hebben. Aangezien de BOVAG de vereniging is voor de gehele autobranche geeft dit herkenning bij én zekerheid voor de leerlingen.
Ik ervaar daarnaast het lid zijn van de VRB als waardevol. Het is persoonlijker en laagdrempeliger in het geval er iets voorvalt. De onderlinge communicatie gaat snel. De informatie die verstrekt wordt is duidelijk.

Het is verstandig dat rijscholen lid zijn van een branchevereniging zodat we samen laten zien waar we voor staan. Hierdoor staan we garant met het CBR voor een goede rijopleiding en betrouwbaarheid. Dit wordt terecht verwacht door onze leerlingen en is in ons aller belang, want 'vertrouwen komt te voet en gaat te paard'.

Rijschool Ad van der Vlist,
Alblasserdam