Ontdek uw sterke punten

In opdracht van BOVAG onderzocht Jester Strategy afgelopen jaar de trends en ontwikkelingen in de rijscholenbranche. Met een onlinescan kunt u zelf de sterke punten en de focus van uw eigen bedrijf ontdekken.

Het is belangrijk voor rijschoolhouders om keuzes te maken en focus aan te brengen. De focus kan bijvoorbeeld liggen op het gebied van efficiëntie, een andere focus kan zijn 'ontzorgen' en de derde optie is 'innovatie' en betreft ondernemers die voortdurend werken aan expertise.

Aan de slag

Misschien wilt u als ondernemer uitblinken op alle drie de gebieden. In de basis zou u alles ook een beetje in de vingers moeten hebben. Maar het echte verschil kunt u maken door u duidelijk te richten op een van de focusgebieden en daar ook echt de rijschool naar te organiseren. Exclusief voor BOVAG-leden is het onderzoeksrapport 'Sturen op succes' verkrijgbaar via het ledenportaal mijn.bovag.nl en zij kunnen tevens de onlinescan doen op de website rijscholen.jester.nl.


Privacy Game voorkomt
hoge boetes

De Autoriteit Persoonsgegevens gaat dit jaar strenger controleren op het naleven van de nieuwe privacywet, oftewel Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Als u uw privacybeleid nog niet op orde heeft, loopt u het risico om een boete te krijgen. De BOVAG Privacy Game kan u daarbij helpen.

U dient er in het kader van de AVG voor te zorgen dat uw bedrijfsprocessen in orde zijn, maar ook dat uw personeel weet hoe ze veilig om te gaan met persoonsgegevens. De BOVAG Privacy Game leert u en uw medewerkers op een laagdrempelige manier en in quizvorm alles over de privacywet AVG. De game kan op een zelfgekozen moment en in een zelfgekozen tempo worden gespeeld en als werkgever kunt u in het dashboard zien welk niveau de medewerkers hebben bereikt. Het gebruik van de game voor twaalf maanden kost € 7,50 per medewerker.

Zestien stappen

Naast de game heeft BOVAG vorig jaar ook een privacytool, speciaal gericht op rijschoolhouders en andere ondernemers in de mobiliteitsbranche, ontwikkeld. Deze loodst u in zestien stappen door de privacywet. Gebruik van de BOVAG privacytool is tot 1 mei 2019 gratis. Daarna wordt er een vergoeding gevraagd van € 60 per jaar of van € 15 per kwartaal (exclusief btw). Alles over het onderwerp privacy vindt u op mijn.bovag.nl/privacy.