Afbeelding
Foto:

Zomaar een FAM-vergadering

Iedere maand een column schrijven is niet makkelijk. Steeds weer moet je een aansprekend onderwerp vinden waar de lezer wat aan heeft en ook nog wat wijzer van wordt. Na de FAM ledenvergadering van 20 maart bedacht ik mij in de auto onderweg naar huis ineens het volgende: waarom geef ik de lezers niet eens een inkijk in de keuken van de FAM. Waarom neem ik de lezers niet eens mee in de wereld van de FAM, door eens verslag te doen van een doorsnee FAM ledenvergadering. Doe ermee wat je wilt, lees het ,vergeet het, lach het weg, of sla het op en concludeer dat er best wel wat gebeurt bij de FAM.

Bij de FAM starten wij een ledenvergadering altijd met een gezamenlijke lunch. Even elkaar verwelkomen, bijpraten en dan aan de slag. Wij starten de vergadering met de opening en, indien van toepassing, het welkom heten van nieuwe leden. Dit keer zijn dat Verkeersschool Don en Nelen.

Na de mededelingen staan we stil bij enkele zieke leden en daarna is er een spreker. Dat is deze keer Ruth Clabbers, die de tijd heeft kunnen vinden om de weg naar Lexmond af te leggen om met de FAM in gesprek te gaan. Ruth Clabbers is directeur Verkeersveiligheid en Wegen bij het ministerie van I&W. In die hoedanigheid spreken de vertegenwoordigers van de brancheorganisaties haar regelmatig. Onderwerpen die op de agenda staan zijn actualiteiten binnen de rijschoolbranche, Code 95 binnen Nederland en Europa, en de automaatcode. Drie interessante en actuele onderwerpen. Er speelt zich snel een leuke en inspirerende discussie af en we spreken af enkele vragen die nog leven te mailen.

Na een korte pauze wordt uitleg gegeven hoe momenteel de taken binnen het FAM-bestuur zijn verdeeld. Voorzitter is Ruud Rutten, penningmeester Marcel Hulsegge, secretaris Juanita van Rijswick, bestuurslid beroepsopleidingen en vicevoorzitter Petra Knol, aanspreekpunt beroepsopleidingen en ondersteuning Jean-Paul Lam, particulieren rijbewijzen zitten bij Wesley Verboon en website en marketing bij Jourian Bax. Daarna komt de opvolging van mij als voorzitter en het te volgen pad naar een nieuwe voorzitter ter sprake.

Ook wordt besloten dat de FAM n de toekomst een steentje wil bijdragen aan de keuringen voor chauffeurs en ouderen en samen met deze doelgroep willen we ervoor zorgen dat keuringen en het daaropvolgende traject gezamenlijk met de keuringsarts digitaal en vlot zullen verlopen. Besproken wordt hoe we dit gaan communiceren en wie dit voorbereidt.

Verder is de FAM nauw betrokken bij een pilot over elektrische voertuigen en vrijstellingen en er komen wat interne zaken aan de orde die ook intern horen te blijven. Ook alle klankbordgroepen waar de FAM acte de présence geeft, worden doorgenomen en krijgen de tijd voor een kort verslag en punten van aandacht. Dit geeft een goed inzicht van alle ontwikkelingen, commissies, overlegorganen en dergelijke waarin de FAM via een bestuurslid of een lid met kennis van zaken betrokken is, zie hieronder.
Dat zijn er namelijk nogal wat. De CCV Commissie is namelijk onderverdeeld in Nascholing, CDE en LZV, Taxi, T-rijbewijs, ADR, Voertuigeisen CDE, Nieuwe rijbewijsrichtlijn en Elektrische Voertuigen. En dan is er ook nog de B-categorie met Theorie, WRM/IBKI/CEC, ICT Top online en Theorie en Fraude,        

We sluiten af met een kort verslag van onze ledenservice over de bezochte en nog te bezoeken potentiële leden en de data en aanmeldingen voor het traditionele symposium in november worden bekendgemaakt.

Om 17.00 uur wordt de vergadering afgesloten.

Mocht u interesse hebben om kennis te maken met een van onze bestuursleden of een lid van een werkgroep of commissie, schroom niet om contact op te nemen met ons secretariaat. Hiermee hoop ik iedereen een inkijk en een idee te hebben gegeven wat de FAM zoal doet, waar de FAM aanwezig is en wat het vergt om voor je leden een goede branchevertegenwoordiger te zijn.

Ruud Rutten,
voorzitter FAM