De opleiding van BRUSECO tot OGS+-instructeur

Met een opleiding van BRUSECO behoort u tot een selecte groep van vakkundige rijinstructeurs die gespecialiseerd is in de OGS-wetgeving en het geven van specialistische rijtrainingen op de openbare weg. U geeft rijinstructie waarbij ook getraind wordt in het rijden met optische en geluidssignalen. U traint op de openbare weg in een voorrangsvoertuig met dubbele bediening. Er wordt gereden met optische en geluidssignalen. Dit vraagt om een speciale aanpak bij het trainen, waarbij de chauffeur leert het voertuig zo efficiƫnt en veilig mogelijk door het verkeer te bewegen. De didactische vaardigheden van de rijinstructeur moeten hiervoor bovengemiddeld zijn en de wijze van observatie vraagt om een procesmatige aanpak.

Opleiding Rijinstructeur-OGS

BRUSECO heeft, in samenwerking met diverse hulpdiensten, specifiek voor gemotiveerde en ervaren rijinstructeurs een vakopleiding Rijinstructeur OGS ontwikkeld. Deze vakopleiding met OGS+-certificaat bestaat uit de volgende onderdelen:

  1. Rijopleiding met optische en geluidssignalen; 6 dagdelen
  2. OGS+-didactiek; 6 dagdelen.

U kunt de vakopleiding Rijinstructeur OGS+ modulair volgen.

Om waardevolle werkervaring op te doen adviseren we u om na het volgen van de opleiding Rijinstructeur OGS minimaal 12 uur stage te lopen bij een ervaren OGS+-rijinstructeur. U kunt dit zelf regelen of u kunt BRUSECO vragen hierin te bemiddelen. Deze stage is niet verplicht en maakt geen deel uit van de examinering. Wel wordt hiervan een aantekening gemaakt op uw certificaat.

BRUSECO organiseert voorlichtingsavonden voor WRM-rijinstructeurs die interesse hebben in deze opleiding.