BOVAG betrokken bij plannen verkeersveiligheid

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat presenteerde onlangs het Strategisch Plan Verkeersveiligheid 2030. BOVAG is nauw betrokken bij de totstandkoming van deze gezamenlijke visie op de aanpak van verkeersveiligheid met als doel nul verkeersslachtoffers.

"Dit plan is een visie op verkeersveiligheid en voor de uitvoering ervan staan tevens tal van maatschappelijke organisaties aan de lat, zoals ANWB, Fietsersbond, RAI Vereniging en BOVAG", legt veiligheidsspecialist Jan Bessembinders van BOVAG uit.
Hieraan is het landelijk actieplan gekoppeld dat bestaat uit 65 verkeersveiligheidsmaatregelen, die tot 2021 worden uitgevoerd. BOVAG is betrokken bij een plan om automobilisten beter gebruik te laten maken van rijtaakondersteunende systemen in auto's (zogenaamde Advance Driver Assistance Systems, ADAS), wat een gunstig effect op de verkeersveiligheid kan hebben.
Meer lezen over het Plan Verkeersveiligheid? Kijk op verkeersveiligheid 2030.nl.

BOVAG bespreekt branche met minister

Algemeen voorzitter Bertho Eckhardt van BOVAG en algemeen directeur Peter Niesink hadden onlangs een persoonlijke ontmoeting met minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat.

Hierbij is onder andere gesproken over de invloed van rijtaakondersteunende systemen in auto's, oftewel ADAS, en hoe consumenten hierover het beste voorgelicht kunnen worden, bijvoorbeeld via rijscholen. Daarnaast kwam ook de Wet Rijonderricht Motorrijtuigen (WRM) aan bod, waarbij Eckhardt en Niesink hebben aangegeven dat BOVAG het onbegrijpelijk vindt dat de Kamer heeft besloten dat instructeurs hun bevoegdheid niet kwijtraken als ze meermaals zakken voor de praktijkbegeleiding. Ook is aangegeven dat BOVAG een stevige koers kiest voor de professionalisering van de rijscholenbranche. Een ander gespreksonderwerp betrof de wens van de Tweede Kamer om een helmplicht voor snorfietsers in te voeren. BOVAG heeft de minister verzocht allereerst nader onderzoek te laten uitvoeren naar de effecten daarvan.