Afbeelding
Foto:

Supertrucks mogen de grens met België over

De supertruck, de zogenaamde LZV (Langere en Zwaardere Vrachtwagen) van 25,25 meter lang en een gewicht van 60 ton werd jarenlang niet in Belgiƫ toegelaten. Maar nu gaat dat veranderen, want de Belgen zijn overstag.

Vlaanderen is inmiddels al opengesteld en in Walloniƫ is een proef gaande. Mede omdat er ook gedeeltelijk in Duitsland al met deze LZV's wordt gereden, is de verwachting dat de verkoop van deze voertuigen snel zal stijgen.
In de jaren 80 werd er in Zweden en Finland al met deze supertrucks gereden en Nederland sloot zich daar al snel bij aan.
Chauffeurs dienen een extra opleiding te volgen om deze speciale voertuigen te mogen besturen.

Waarom wij lid
zijn van de VRB

Wij zijn lid geworden van de VRB omdat wij erg enthousiast werden over het feit dat het VRB-bestuur vooral bestaat uit rijschoolhouders die zich nagenoeg vrijwillig inzetten voor rijschoolhouders en instructeurs. De kleine vergoeding die zij voor hun werk ontvangen, staat niet in verhouding tot het vele werk dat zij ervoor doen.
Ook voelen wij ons aangesproken door alle punten waar de VRB voor staat en dat men een betaalbaar lidmaatschap biedt. Er is een duidelijke communicatie naar de leden toe, waardoor je mening gehoord wordt.

Autorijschool Dirk Post,
IJsselstein

Afbeelding