Veranderingen

Vorig jaar rond deze tijd droeg ik het voorzitterschap over aan een nieuwe voorzitter, Eric Bakker. Eric heeft, nadat hij eerst een jaar met mij heeft meegelopen om zich de zaken eigen te maken, de taken zelf moeten uitvoeren. En geloof mij, dat is nogal wat. Overleg hier, vergadering daar, contacten onderhouden met diverse organisaties. Om echt alles te begrijpen en de juiste standpunten in te nemen gaat er behoorlijk wat tijd (lees: jaren) overheen voordat je daar je weg in hebt gevonden.

Eric heeft besloten om zijn voorzitterschap neer te leggen. Dit kwam op een moment dat wij snel moesten schakelen, om maar in vaktermen te blijven, naar een oplossing. Daarom heb ik opnieuw de taak op mij genomen om het voorzitterschap te vervullen. Ook onze penningmeester Henry Schouten speelde al langer met de gedachte om te stoppen en hakte uiteindelijk aan het begin van dit jaar de knoop door, dit nadat Eric lang had geprobeerd om hem binnenboord te houden.
De keuze van hen beiden wordt gerespecteerd.

Het leven zit vol veranderingen, niet alleen voor wat betreft het bovenstaande, maar ook inzake de veranderingen in de praktijkexamens die gaan plaatsvinden. En ook daar zijn de meningen verdeeld. De ene groep, veelal de jongere opleiders, vindt het nogal wat en de andere groep, vaak de wat langer meelopende vakgenoten, kent deze zaken nog vanuit het verleden. Bovendien is er te zien dat hierin de instructeursopleiding tekortschiet, want zeg nou zelf, recht achteruitrijden is toch een basis voor veel bijzondere verrichtingen?

En duidelijk mag toch zijn dat het niet echt gaat om die 20 meter achteruitrijden, maar om het stukje voertuigbeheersing?

Elke verandering is geen verbetering, ook dat is een feit. We hopen en gaan ervan uit dat we met elkaar vooral kunnen zorgen dat de veranderingen in deze uiteindelijk blijken echte verbeteringen te zijn.

Peter van Neck,

Voorzitter VRB