Afbeelding
Foto: Hans Peijs

BOVAG-speerpunten 2019

Tijdens het jaarcongres van BOVAG Rijscholen afgelopen 3 december maakten branchemanager Jos van den Broek en voorzitter Frank Hoornenborg de speerpunten voor 2019 bekend. Zo zet BOVAG in op nog intensievere samenwerking met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, CBR en IBKI.

De BOVAG-leden mogen in 2019 bovendien rekenen op inspanningen voor verdere professionalisering van de branche en ondersteuning door onder andere een consumentencampagne. Daarnaast pakt BOVAG door met specifieke programma's, evenementen en voordelen die de ondernemer verder helpen, zoals (kosteloze) loopbaancoaches en bedrijfsadvies. Het trendonderzoek 'Sturen op Succes' is daar al een voorbeeld van.

Rapport 'Sturen op Succes' beschikbaar

BOVAG Rijscholen presenteerde afgelopen maand het trendonderzoek 'Sturen op Succes' dat door het bureau Jester Strategy werd uitgevoerd. Michiel de Vries van Jester stelt: "elektrische auto's en rijhulpsystemen bieden grote kansen voor rijscholen."

Het rapport richt zich volledig op kansen en trends voor rijschoolondernemers. De Vries over de kansen die voortvloeien uit nieuwe technologie: "Je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan samenwerking met lokale autobedrijven. Je kunt kopers van een nieuwe auto namelijk leren om te gaan met deze moderne technieken of om het maximale uit de actieradius van een elektrische auto te halen. Rijscholen kunnen zich ook onderscheiden door het businessmodel aan te passen. Ga daarvoor het gesprek aan met klanten en potentiƫle klanten. Daar komen vaak verrassende inzichten uit." Het onderzoek 'Sturen op Succes' is exclusief voor BOVAG-leden te downloaden via het ledenportaal op mijn.bovag.nl.

Brandstofdebat op 31 januari

Het kabinet wil dat er vanaf 2030 geen nieuwe auto's meer worden verkocht die rijden op diesel of benzine. Er staan handtekeningen onder het Klimaatverdrag van Parijs en in Nederland zijn we ook op weg naar een klimaatakkoord. Iedereen moet straks elektrisch gaan rijden. Maar kan dat wel? En zo ja, hoe en hoe snel? Wat zijn de consequenties? Waar staan we met waterstof? Die vragen staan centraal tijdens het BOVAG Brandstofdebat op 31 januari in Utrecht. Meer informatie en aanmelden via het ledenportaal van BOVAG: mijn.bovag.nl.