Een breed pallet trainingen en cursussen

De SBV is onder andere uitvoeringspartner van het ROF, VVB Groningen (Verkeer- en Vervoerberaad Groningen) en VVBD (Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe) en biedt onder meer een breed pallet trainingen, cursussen en verkeerslessen aan. De doelgroepen die worden bediend zijn:
Gemeenten. Stichting SBV helpt gemeenten met de uitvoering van het gemeentelijk verkeersveiligheidsbeleid. Daarvoor kan het hele scala van educatieve diensten van SBV worden ingezet.
Onderwijs/kinderen/jongeren. Om kinderen veilig in het verkeer te laten deelnemen heeft de SBV een educatief dienstenpakket ontwikkeld dat meegroeit met de kinderen: verkeerseducatie van het primair onderwijs tot en met het voortgezet (speciaal) onderwijs en ISK's.
Senioren. Om senioren zo lang mogelijk (veilig) te kunnen laten deelnemen aan het verkeer, heeft de SBV drie cursussen ontwikkeld speciaal voor senioren: Bijtanken & Oppoetsen, scootmobieltraining en rijvaardigheidstraining.
Agrarische sector. Speciaal voor landbouw- en loonbedrijven die met landbouwvoertuigen op de openbare weg rijden is er de Veiligheidstraining Landbouwvoertuigen. Ook neemt de SBV de Proeve van bekwaamheid en andere examens af voor scholen en er is een breed aanbod voor landbouwvoorlichtingen.

Een rijschoolhouder/rijinstructeur is automatisch aangesloten bij de SBV indien zij of hij is aangesloten bij een van de kringverenigingen ABL, VBR, B14 (Friesland), PGCA (Groningen), en AAO en Rijscholenvereniging Meppel e.o. in Drenthe.